Toros Vergi Dairesi çalışanları bir kez daha isyan etti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toros Vergi Dairesi çalışanları bir kez daha isyan etti!


 

Mersin Toros Vergi Dairesi’nin kırık dökük eşyaları, hijyenik olmayan kötü durumdaki tuvalet ve binası, yemek taşıma, otopark giriş çıkışı gibi sorunlarının çözülmemesi çalışanları isyan ettirmeye devam ediyor!

BURCU KAYA

 

Mersin Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı Toros Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde çözülmeyen sorunlar kamu emekçilerini isyan ettirmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, sorunlarına defalarca dile getirmelerine rağmen çözüm üretmeyen yöneticileri topa tuttu.

 

DEFALARCA SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİLER

Başkanlık makamında 24 Kasım 2023 tarihinde Büro Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu ile yapılan görüşmelerde dile getirilen sorunları anımsatan Göçmen, “Burada başkanlık merkez binası ve Toros Vergi Dairesi Müdürlüğü binasındaki fiziki ortamı, çalışma koşulları ve personelin araç gereç ihtiyaçlar dile getirildi. Görüşmede dile getirilen sorunlarımızdan merkez binaya Yapı Kredi Bankası bankamatik makinesi konulması konusu dışındaki diğer konuların çözümünde bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadığı görülmüştür. Sendika yönetim kurulu olarak konuyu bir kez de yazılı olarak başkanlık makamına iletme kararı alınması ihtiyacı doğduğundan 2 Şubat 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimizi yazılı olarak başkanlık makamına tekrar bildirdik ancak çözümle ilgili bir adım atılmadı” dedi.

 

TEMİZLİK PERSONELİ ALINMALI

Dairedeki en önemli sorunların başında yeterli temizlik görevlisinin olmaması nedeni ile yaşanan hijyen sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Göçmen, “Dairenin tüm katlarında yerlerin, masa üstlerinin, camların, bankoların temizliği yeterli düzeyde yapılmamaktadır. Çünkü temizlik görevlisi arkadaşlar aynı zamanda yemek hizmetlerinde de görev alıyorlar.

Çözüm; çok ivedi temizlik personelinin alınması, temizlik personellerinin yemek hizmetlerinde çalıştırılmamasıdır.

 

YEMEKLER VATANDAŞIN ARASINDAN YEMEKHANEYE ULAŞIYOR

Bir başka sorun; Başkanlık binasında her gün araç ile gelen yemekler dairemiz otoparkında metal kovalar ve tepsiler içinde temizlik görevlileri tarafından vatandaşın gözü önünde (4 kat) personelin ve özellikle mükelleflerin arasından taşınarak yemekhaneye çıkarılmaktadır. Bu taşıma esnasında yemeklerin dökülmesi, kokusu, hijyeni ve görüntü olarak hoş bir durum değildir. Çözüm; Dairemiz otoparkından yemekhaneye doğrudan sadece yemeklerin taşınabileceği basit ve ucuz bir asansör sisteminin kurulması, taşıma işlemini sadece yemekhane görevlilerinin yapmasıdır.

 

HASTA, ENGELLİ VE YAŞLI BİNAYA GİREMİYOR

Bir başka sorun; Toros Vergi Dairesine hizmet almaya gelen hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız dairemizin asansörü ve engelli rampası olmaması nedeniyle bina içerisine girememektedir. Bu tür durumlarda ya bir yakını işi takip ediyor yada elzem durumlarda ilgili memur dairenin dışına çıkarak mükellefin sorunlarını dinliyor ya da imzasını alıyor. Bu durum mükellefi ve memuru iş ve zaman kaybı olarak güç durumda bırakıyor hizmet kalitesini düşürüyor. Ayrıca 2024 Türkiye’sine hiç yakışmıyor.

Çözüm; Binanın bahçesinden 4. Kata kadar mükelleflerin çıkabileceği asansörün yapılması. Engelli rampasının yapılması.

 

VATANDAŞ BİNAYI BULAMIYOR

Bir diğer sorun; Toros Vergi Dairesinin bulunduğu yer vatandaşlarımız tarafından çok rahat ve basit bulunamamaktadır. Çünkü bina önündeki gerek bahçe içindeki gerekse cadde kaldırım üzerindeki büyük ağaçlar binayı kamufle etmektedir. Binanın tabelası uzaktan görünmemektedir. Mükelleflere binanın yerini tarif ederken’ Belediye Kongre Merkezinin karşısında eski valilik binasının yanında, Sağlık Müdürlüğünün yanında vb. işaretler söyleyerek binanın bulunduğu yer tarif edilmektedir. Bu durum da tarif eden memur ve tarif isteyen vatandaşlarımızı arasında gereksiz zaman kaybına sebebiyet vermektedir. Dairemizin dış cephe sıvası dökülmüş olduğunda boya da dökülüyor. Vatandaş ve personelin gözünde bina çok çirkin görünmektedir.

Çözüm; Toros Vergi Dairesinin bulunduğu alana, kaldırım üzerine gerekirse caddenin her iki tarafına araç kullananların ve yayaların çok rahat görülebileceği ve okuyabileceği dikkat çekici büyük bir (Toros Vergi Dairesi Müdürlüğü) tabelasının asılması. Gelir İdaresi Başkanlığının sembolünün konulması, binanın iç ve dış cephesinin baştan ayağa boyanması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşların kullanacağı bir tuvaletin bina bahçesinin uygun bir yerine yapılması, bina içindeki tuvaletlerin tamir ve bakımlarının yapılması elzemdir.

 

ARŞİV HURDA KOLTUK MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜ

Acil çözülmesi gereken bir başka sorun Toros Vergi Dairesi Müdürlüğünde personelin kullanmakta olduğu koltukların büyük bir çoğunluğu eski kırık ve sağlıklı kullanılmayan koltuklardır. Bu durum ilgili memurun çalışma verimliliğini olumsuz etkilemektedir. Dairenin arşivi adeta hurda koltuk mezarlığına dönmüştür.

Çözüm; Tüm personele sağlam ayarlanabilir yumuşak ve tek renk koltuk alınması, eski koltukların arşive değil hurdaya verilmesi gerekmektedir.

 

TEK KAPI GİRİŞ- ÇIKIŞI ZORLAŞTIRIYOR

Bir başka sorun; Toros Vergi Dairesi müdürlüğünün otoparkına tek kapıdan giriş çıkış yapılmaktadır, bu durum sabah ve akşam saatlerinde personele gerek resmi araçların gerekse özel araçların giriş çıkışını zorlamaktadır. Bazen bir saate yakın zaman kaybına sebebiyet vermektedir.

Çözüm; Valilik binamızın bahçesinin çıkış bölümü kendi bahçesine dahil etmiş, Valiliğin binamızın bahçesinden almış olduğu yeri tekrar geri almak ve o bölümü otopark çıkışı yapmak sorunu kalıcı ve hızlı olarak çözecektir.

Biz Toros Vergi Dairesinde çalışan kamu emekçileri olarak bu sorunlarımızı defalarca başkanlık makamına ilettik ve çözülmediği için bugün bu basın bültenini yayınlıyoruz. Eğer sorunlarımızın çözülme konusunda bir adım atılmazsa demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA