‘Akdeniz’de her kesimden oy alacağım, çünkü herkesin belediye başkanı oldum’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Akdeniz’de her kesimden oy alacağım, çünkü herkesin belediye başkanı oldum’


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, Mersin’de toplumun her kesiminden, hatta farklı siyasi görüşteki vatandaşlardan da oy alacağının altını çizerek; “Ben ayrıştırmadım, 5 yıl boyunca herkesi kucakladım. Zira Gültak, göreve geldiği ilk günden beri sadece partisinin değil herkesin belediye başkanı oldu” dedi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Meclisi Şubat ayı 2. Birleşim 1. Oturumunu, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, ilçeye bağlı bazı yerleşim birimlerine ilişkin kadastro güncelleme çalışmaları için Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre her mahalle için 6 kişinin bilirkişi olarak belirlenmesine ilişkin teklif oybirliği ile kabul edildi. Meclis’te, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği’nin gerçekleştireceği 7’nci Ulusal Oda Müziği Yarışması’na KDV dâhil 30 bin TL katkı sağlanması da yine oybirliği ile Meclis’ten geçti. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 4 Mart 2024 Pazartesi günü, saat 10:00’da belediye konferans salonunda düzenlenecek.

 

“30 YILDIR KİMSENİN BAŞARAMADIĞINI YAPARAK KENTE İMARI GETİRDİK”

Ardından bazı Meclis üyelerinin görüş ve eleştirilerini dile getirdiği Meclis’te konuşan Başkan Mustafa Gültak, geçen 5 yıl içinde Akdeniz’de gerçekleşen bazı hizmet ve projelerden kısa bir özet anlatarak ilçenin ve vatandaşların kayıp 25-30 yılını geri kazandıklarını dile getirdi. Sözlerini; “Biz, 30 yıldır kente gelmeyen imarı getirdik. Siz ne derseniz deyin” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Bir memlekette belediye başkanının yapacağı en önemli iş imardır. İmar olmazsa o şehirde hiçbir şey olmaz. Ne ev, ne işyeri ne sanayi ne lojistik olur. Ne arsanız değerlenir, ne meydan, okul, sağlık ocağı veya park yapabilirsiniz.

Biz bir kere 30 yıl sonra imarı getirdik ve tarihe geçtik. Çünkü bugüne kadar kimse bunu başaramadı. Binlerce hektar araziyi Akdeniz’e kazandırdık. Lojistik, sanayi ve kısmen de konut alanları olarak kazandırdık. Bundan 2 sene sonra yüzlerce firmanın ve sanayi sitelerinin, depolama alanlarının Akdeniz’e geldiğini göreceğiz. Bütün bunlar da eşittir ‘istihdam’ ve birçok insanın iş bulması demektir. İmar alanı deyip geçmeyin! İmar, bir şehrin her türlü kaderini etkiler” şeklinde konuştu.

 

“GÜLTAK, GELDİĞİ GÜNDEN BERİ HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLDU”

Başkan Gültak, 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, toplumun her kesiminden oy alacağına inandığının da altını çizerek şöyle konuştu; “Mustafa Gültak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş vatandaştan da oy alıyor. Çünkü Mustafa Gültak, DEM’e gönül vermiş vatandaştan da İYİ partiden de oy alıyor. Gültak, zaten AK Parti ve MHP’den oy alıyor; yetmez; sol görüşlü vatandaşlardan da oy alıyor. Ben sizi anlıyorum… Beni niye bu kadar gündem ettiğinizi, neden üzerime yürüdüğünüzü anlıyorum. Çünkü Mustafa Gültak, geldiği günden beri herkesin belediye başkanı oldu. Sadece partisinin belediye başkanı olmadı. Sıkıntınız bu! Ben sizi anlıyorum. Sabredin, az kaldı 31 Mart’a. Göreceğiz, sandıkta neler olacağını. Anlıyorum, sıkıntılısınız, problemlisiniz. Bir yandan aday da çıkaramıyorsunuz.  Onun da stresi var üzerinizde” ifadelerini kullandı.

 

“HERKESİ KUCAKLADIM, HİÇ KİMSEYİ AYRIŞTIRMADIM”

“Akdeniz’de yaşayan Alevi’sinden Sünni’sine, Kürt’ünden Türkü’ne, en uçta soldaki kardeşimden en sağdaki kardeşime kadar herkesin oyuna talibim” diyen Başkan Gültak; “Allah’ın izniyle çatır çatır da hepsinden oy alacağım. Çünkü onlar bana inanıyor. Ben ayrıştırmadım, 5 yıl boyunca herkesi kucakladım. Velev ki hiçbir şey yapmadıysam bile Akdeniz’de ne yaptım biliyor musunuz? Barışı, kardeşliği ve huzuru getirdim Akdeniz’e.

Önümüzde bir yerel seçim var… Tabi muhalefet olarak bana yükleneceksiniz. Ama sizlere tavsiyem, önce adayınızı çıkarın, sonra konuşuruz. Ki ben hiçbir adayla ilgili seçim boyunca da daha önce de konuşmadım, konuşmayacağım. 2019’da da konuşmadım. Ben sadece vatandaşa gidip onu dinleyeceğim, herkesin oyuna talip olacağım. 31 Mart hassas bir terazi, orada herkes kararını verir. Oradan çıkacak karara ben de siz de herkes de saygı duymak zorundayız. Ben, Akdeniz’de neler yaptığımızı, neler kazandırdığımızı biliyorum, vatandaş da biliyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA