CHP ve İYİ Parti’ye gizli ittifak pazarlığı suçlaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP ve İYİ Parti’ye gizli ittifak pazarlığı suçlaması


 

İYİ Parti’nin Mersin ve Silifke üst düzey yöneticilerinin geçen hafta, CHP’lilerle buluşması üzerine yaşanan kriz sonrası parti karıştı. İlçe yönetiminin istifalarının alındığı öğrenildi. İYİ Parti’de adaylığı askıya alınan Ahmet Murat Metin ise iki parti arasındaki gizli ittifak pazarlığını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Hediye Eroğlu

 

Yerel seçim yaklaşırken İYİ Parti ve CHP arasında artan gerilimde son adres Mersin oldu. Geçen hafta CHP İlçe Başkanı Zarif Korkmaz, CHP’nin belediye başkan adayı ve aynı zamanda İYİ Parti Belediye Başkan adayı Ahmet Murat Metin’in kuzeni de olan Mustafa Turgut ve beraberindeki siyasetçilerle bir araya gelmesi, İYİ Partide deprem etkisi yarattı. İYİ Parti İl Başkanlığı dahil birçok yöneticilerin istifalarının alındığı öğrenildi.

 

ADAYLIĞI ASKIYA ALINAN METİN’DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Yaşananlar üzerine adaylığı askıya alınan Ahmet Murat Metin ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak kendisin aklamaya çalıştı.

CHP ile ittifak konusuna açıklık getiren Metin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Kamuoyunca bilindiği üzere, İyi Parti Silifke İlçe Teşkilatını şahsımın kurucu ilçe başkanı başkanlığında İyiler ile birlikte kurduk. O tarihten bu yana büyük Türk Milletinin menfaati doğrultusunda ülkemiz ve milletimiz adına siyaset üretmeye hep beraber gayret gösterdik.

 

DİK DURUŞ

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçiminde kurucu ilçe başkanı olduğum İyi Parti'den Silifke Belediye Başkan adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Bu açıklamamdan sonra, siyasetin doğası gereği tarafıma yapılan her türlü mevki ve makam teklifini reddedip, dik duruş sergileyerek yerel seçimlere partimiz adına hür ve müstakil olarak girmek istediğimi her mecrada belirttim.

 

“SİYASİ AHLAKI AŞMIŞTIR”

Geldiğimiz aşamada parti genel merkezlerinin kararlarını yok sayarak, gayri resmi ve alternatif ittifak görüşmeleri partimiz içine nifak tohumlarını ekmiştir. Bu teklifleri ret etmemize rağmen her gün yeni bir teklif ile gelinmesi artık siyasi ahlakı aşmıştır.

 

YÖNETİM KURULUNDA KABUL GÖRMEDİ

Şahsım olarak her türlü teklife kapalı olduğumu bildirmeme rağmen, Silifke İyi Parti Yönetim Kurulundaki bir kısım yöneticinin talebi doğrultusunda alternatif ve gayri resmi ittifak; Silifke İyi Parti İlçe Yönetim Kurulunda iki kere farklı tarihlerde oylanmış ve her iki oylamada da, oy çokluğu ile seçime hür ve müstakil olarak girme kararı alınmıştır.

 

SAĞLIKLI BİR SEÇİM SÜRECİ YÜRÜTEMEYECEK!

Her ne kadar parti yöneticilerimizin çoğunluğu arkamda durarak seçim sürecine devam etme iradesi göstermiş olsa da, parti yönetimine ekilen nifak tohumları ve kafa karıştırma politikaları nedeniyle Silifke İlçe Yönetiminin sağlıklı bir seçim süreci yürütemeyeceği kanaatindeyim. Yaşanan bu sürecin sorumlularını önce Allah'a havale eder sonra Silifke kamuoyunun takdirlerine sunarım.

 

“MALUM SİYASİ PARTİ İLE PAZARLIK”

Gelinen bu noktada, ilçe yönetiminin bir kısmının malum siyasi parti ile pazarlık yapmak veya adaylıktan çekilmem seçenekleri dışında seçenek bırakmaması karşısında, yaşanan bu pazarlıklara ortak olmama kararına vardım. Siyasetin, şahsımın ve demokrasinin hiçbir pazarlıkla kirlenmesine, İyi Partili seçmenimizin tertemiz ve hür iradesinin ipotek altına alınmak istenilmesine asla izin vermeyeceğim.

 

HÜR İRADEYE ENGEL KOYANLARI ALLAH’A HAVALE EDİYORUM

Son olarak, iyi partinin kuruluşundan bu güne, şahsıma teveccüh gösterip, İyi Parti için emek veren, bütün yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Hür ve müstakil mücadelemize engel olanları yol arkadaşlarımın takdirine bırakıyorum. Kurucu ilçe başkanlığımdan bu yana beraber mücadele ettiğimiz, bana inanan güvenen tüm arkadaşlarımdan helallik istiyorum.

Tüm bu gelişmelere rağmen İyi Parti yetkili organlarının Adaylık başvurumu ve meclis üyesi listesini Silifke İlçe Seçim Kuruluna 20.02.2023 tarihi saat 17:00'a kadar teslim etmeyi kabul etmesi durumunda 31.03.2024 Mahalli İdareler Seçimine başkan adayı olarak katılacağımı kamuoyuna saygıyla bildiririm.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA