CHP’de liste savaşı yaşandı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’de liste savaşı yaşandı!


 

CHP Mersin’de milletvekilliği seçimlerinde başlayan ve kurultay ile belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde tavan yapan güç savaşı meclis üyesi listelerinin belirlenmesinde tavan yaptı!

HEDİYE EROĞLU

 

Kalesi gördüğü Mersin’de milletvekilliği seçimlerinde başlayan ve kurultay ile belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde tavan yapan güç savaşı meclis üyesi listelerinin belirlenmesinde tavan yaptı! Meclis üyesi listelerinin YSK’ya teslim edilme süresinin bitmesine saatler kala Mersin’de CHP teşkilatlarında güç savaşları yaşandı.

 

CHP’NİN ELİNDE SADECE BÜYÜKŞEHİR VE YENİŞEHİR KALDI

Mersin’de 13 ilçenin 2’si AKP ve 8’i MHP olmak üzere 10’u Cumhur İttifakı’nın elinde olurken, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile son olarak Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın aday gösterilmemeleri sonrası istifa etmeleri nedeniyle CHP’nin elinde 13 ilçeden sadece Büyükşehir Yenişehir Belediyesi kalmış oldu.  

 

CHP’DE KAVGA BİTMİYOR

2019 yerel seçimleri sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Vahap Seçer’in özellikle partiyi dizayn etme amaçlı hamleleri tepki çekerken özellikle bazı belediye başkanları ile sık sık karşı karşıya geldi. Bu durum milletvekilliği genel seçimlerinde doruğa ulaşırken Seçer’in adaylara müdahale etmesi ve tabanını sesine kulak verilmemesi parti içi kavganın fitilini ateşledi. Ardından mahalle delegelerinin belirlenmesi, ilçe ve il teşkilat seçimlerinde tavan yapan parti içi çekişmede Seçer ve ekibine karşı belediye başkanları başta olmak ezer parti içi muhalefet harekete geçti.

 

PARTİYİ DİZAYN ETME SEVDASI CHP’Yİ PARÇALADI

Son olarak kurultayda ilk etapta değişimcilerin grubunu desteklerken sonrasında yönünü Kemal Kılıçdaroğlu’na çeviren Vahap Seçer ve ekibi bu defa göreve gelen Özgür Özel ve ekibi ile karşı karşıya kaldı. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın CHP Grup Başkanvekili olmasıyla partide dengeler daha da bozuldu. Bu defa CHP Mersin’de Ali Mahir ve Vahap Seçer kavgası başlarken, bazı belediye başkanları da yaptıkları hamleler ile partiye yön vermeye çalıştı.

Kavga belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde tavan yaparken Ali Mahir Başarır’ın büyük ölçüde istediğini aldığı, Vahap Seçer’in ise elindekilerle yetinmek zorunda kaldığı gelişmeler yaşandı.

Ancak yaşananlara tepki gösteren çok sayıda partili soluğu genel merkezde alsa da amacına ulaşamadı. Bunun üzerine istifalar ardı arkasına yaşanırken partiyi bölecek hamleler aday gösterilmeyen Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan ve Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’dan geldi. Bozdoğan partisinden istifa ederek Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Başkan adayı oldu. Tarhan ise bağımsız aday olduğunu açıkladı.

 

LİSTE SAVAŞI

CHP Mersin’de milletvekilliği seçimlerinde başlayan ve kurultay ile belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde tavan yapan güç savaşı meclis üyesi listelerinin belirlenmesinde tavan yaptı!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bazı belediye başkanlarının etkin olmak istediği listelerde isim belirleme sürecinde büyük çekişme yaşandı. CHP meclis üyeliği listelerde büyük yaşandığı görüldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA