Silifke’de çocuklar için trafik eğitim parkı açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’de çocuklar için trafik eğitim parkı açıldı


 

Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğünce çocuklar için açılan trafik eğitim parkında akülü araçla eğitim verildi.

Silifke Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol çerçevesinde mülkiyeti belediyeye ait olan park ilçe emniyet müdürlüğü’ne devredildi.

Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğince hizmete giren trafik eğitim parkında okul öncesi çocuklar ile ilk ve orta öğretim öğrencilerine trafik eğitimi verilecek.

Öğrenciler parkın açılışı sonrasında trafik parkurunda akülü araçlar sürüp, simülatör araç içerisine binerek emniyet kemerinin önemini anlamaya çalıştı.

Toros Mahallesi'ndeki Trafik Eğitim Parkı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, "Çocukların trafik kuralları konusunda eğitilmesi ve bu eğitimi uygulamalı olarak öğrenmesi açısından mülkiyeti belediyeye ait 2 bin metrekarelik alan üzerine Trafik Eğitim Parkı kurduk. Özellikle ilköğretim okullarında okuyan çocuklarımız bu parkta trafikle ilgili bilgilerini artırarak, trafik işaret ve kurallarını bire bir uygulama ile öğrenecekler. Böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Parkın açılışına Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke İlçe Emniyet Müdürü İsmail Petek, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, MHP İlçe Başkanı Kıvanç Derya, kurum amirleri, daire müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA