Mersin’den İsveç atağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den İsveç atağı


 

Haber Merkezi

 

İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Elçi –Müsteşar Louise Morsing, İletişim ve Tanıtım Sorumlusu Elif Uslu, Siyasi Müşavir Irmak Alpagut ve İsveç’in Mersin Fahri Konsolosu Mişel Şaşati ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge’nin İsveç heyetini ağırladığı görüşmede Mersin’in İsveç ile ticaretini artırabilmek adına yapılabilecekler görüşüldü.

 

MORSİNG: “İSVEÇ İLE TÜRKİYE BİRÇOK ALANDA YAKIN ÇALIŞMA KARARI ALDI”

Mersin’in 2023 yılında İsveç’e ihracatının 23 milyon 610 bin dolar, ithalatının ise 15 milyon 552 bin dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden Bucuge, “Rakamlara bakınca karşılıklı geliştirebileceğimiz birçok ticaret kanalımız olduğu görülüyor. İsveç ve Türkiye hükümetlerinin İsveç’in NATO üyeliği sürecinde yol kat etmesiyle bir orta yolda buluştuğumuzu düşünüyorum. Bunun ticaretimize de yansıyacağına inanıyorum” dedi. Ticareti geliştirmek adına karşılıklı iş heyeti organizasyonları düzenlenebileceğini dile getiren Bucuge, artacak yatırım ve ticaretin karşılıklı fayda sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Türkiye ve İsveç’in başta ticaret olmak üzere birçok alanda daha yakın çalışma kararı aldığını kaydeden Morsing, gelecek bahar aylarında Stockholm’de düzenlenmesi planlanan İki Ülke arasında Ortak Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Komitesi (JETCO) Toplantısı hakkında bilgi paylaştı. Türkiye’yi çok önemsediklerini, Türkiye’deki temsil düzeylerinin diğer ülkelerin çok üzerinde olduğunu belirten Morsing, “NATO süreci son iki yılda bizim için çok önemli bir odak noktası haline geldi. Türkiye’nin de destekleyici rol alması bizim için güzel bir gelişme oldu. Bu süreçte çok şey öğrendik. Anayasamızı değiştirip terörle mücadeleye yönelik 2 yeni madde ekledik. Terör, global ve tüm dünyanın işbirliği yapması gereken bir konu” ifadelerini kullandı. İsveç’in de Türkiye’nin AB üyeliği sürecini destekleme konusunda, özellikle Gümrük Birliğinin revizyonu, vize serbestisi konularında destekleyici rol aldığını kaydeden Morsing, iki ülkenin her alanda işbirliğinin devam edeceğine inandığını, karşılıklı iş heyeti organizasyonu gerçekleştirilmesini de desteklediğini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA