Yaşlı çifti darp eden zorba hakim karşısına çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yaşlı çifti darp eden zorba hakim karşısına çıktı!


 

Mersin’de belediye otobüsünde Ramazan (77) ve Hamdiye Polat (71) çiftini darp eden okul müdürü İsmet Turan (53) hakim karşısına çıktı. Turan için ’Nitelikli kasten yaralama’ suçundan cezalandırılması talep edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Merkez Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste yaşlı çiftin darp edildiği olayla ilgili yargı süreci başladı.

Hastaneden çıkan Ramazan-Hamdiye Polat çifti evlerine dönmek için belediye otobüsüne bindi. Engelli koltuğuna yönelen çift ile koltukta oturan baba-oğul arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile baba ve oğlu, çifti darp etti. Olaydan sonra taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Lise müdürü olan İsmet Turan ile oğlu A.O.T., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsmet Turan tutuklandı. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan A.O.T. da soruşturma kapsamında tutuklandı.

 

İDDİANAME HAZIRLANDI

Sanıklar hakkında 'Kasten yaralama', 'Tehdit' ve 'Hakaret' suçundan iddianame hazırlandı. Mersin 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede her iki tarafın da birbirini yaraladığı, ayrıca küfür ve hakaret suçunu işlediğine yer verildi.

 

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Sanıklar bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken müşteki sanık çift ve taraf avukatlar salonda hazır bulundu.

 

HARAKET ETTİ, VURDU İDDİASI

Duruşmada söz verilen sanık İsmet Turan, "Olay günü Mersin Şehir Hastanesinden çıkışımızda otobüsün ön tarafına doğru karşılıklı bulunan koltuğa oturmuştuk. Daha öncesinde tanımadığım Ramazan Polat ve Hamdiye Polat araca bindiler. Ramazan Polat oğluma hakaret edip, vurdu. Oğlumu korumaya çalıştım. Ramazan'a yönelik hakaret ve tehdit içerikli söz söylediğimi hatırlamıyorum. Keşke yaşanmamış olsaydı. Kusura bakmasın lütfen. Babalık refleksiyle oldu. Üzgünüm" dedi.

 

“KİMSEYİ DARP EDECEK DURUMDA DEĞİLİZ”

Müşteki Hamdiye Polat ise, "Olay günü eşim ile birlikte hastanede muayene olduktan sonra otobüse bindiğimizde engelli koltuğunda daha öncesinde tanımadığımız İsmet Turan ve oğlunu gördük. Eşim engelli olduğunu ve koltuğa oturmak istediğini söyledi. O sırada bir anda Turan bize 'hayır bizde engelliyiz, biz oturmak istiyoruz' dedi. Bunun üzerine tartışma yaşandı. Baba oğul eşimi darp etmeye başladı. Şikayetçiyiz. Eşim engellidir, kimseyi darp edecek durumda değil. Ben de kimseyi darp etmedim, küfür etmedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Müşteki Ramazan Polat da sanıklar hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

 

SAVCI 'NİTELİKLİ KASTEN YARALAMA' SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ

Tarafları avukatları dinleyen mahkeme savcısı sanıklar hakkında mütalaasını verdi. Savcı, tutuklu sanık İsmet Turan'ın yaşlı çifte karşı 'Nitelikli kasten yaralama' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca, sanıkların birbirlerine karşı işledikleri 'Tehdit' ve 'Hakaret' suçlarından da beraatını istedi.

Mahkeme, avukatların mütalaaya karşı ek süre talebi üzerine duruşmayı bir sonraki tarihe erteledi. Ayrıca, sanık İsmet Turan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA