Akaryakıt dolum tesisinden kapasite artışı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akaryakıt dolum tesisinden kapasite artışı


 

Mersin’de kent merkezinde kalmaları nedeniyle endişeye neden olan akaryakıt dolum tesislerinin taşınması istenirken, bu yönde gerekli adımların atılmaması şirketlere kapasite artışı için cesaret vermeye devam ediyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de kent merkezinde kalmaları nedeniyle endişeye neden olan akaryakıt dolum tesislerinin taşınması istenirken, bu yönde gerekli adımların atılmaması şirketlere kapasite artışı için cesaret vermeye devam ediyor.

Enerji Petrol Ürünleri Pazarlama A.Ş. tarafından Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Adanalıoğlu Mahallesi 157 ada 1 parsel sınırları içerisinde sunulan akaryakıt dolum ve depolama tesisi hizmeti için kapasite artışına gidilmek isteniyor.

Proje kapsamında; Mersin İli, Merkez İlçesi, Adanalıoğlu Beldesi sınırlarında, Yeniköy

Mevkiinde 6 pafta ve 662 parselde 18 bin 375 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Karpet Akaryakıt Dağıtım ve Paz. A.Ş. tarafından 28.000 m3 kapasiteli “Akaryakıt Dolum ve Depolama Tesisi” kurulması planlanıyor. Bu amaçla projeye ait faaliyet sahibince hazırlatılan ÇED Ön Araştırma Raporu, Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü’ne sunularak süreç başlatıldı.

 

KAPASİTE 61 BİN METREKÜPE ÇIKACAK

Toplamda 18 tank bulunan 40 bin 600 metreküp kapasiteye sahip olan tesiste yeni yatırım ile ürün depolama kapasitesinin 61 bin 200 metreküpe çıkarılacak.

Mevcut projede maksimum 15 bin DWT kapasiteli gemiler yanaşabilirken, dolfen sisteminin kurulması ile minimum bin DWT ile maksimum 120 bin DWT arasındaki sıvı yük gemileri yanaşabilecek.

Proje kapsamında inşaat aşamasında 51 personel istihdamı planlanırken Enerji Petrol Ürünleri Pazarlama A.Ş.’de halihazırda 27 personel çalışmakta olup projenin gerçekleştirilmesinden sonra da bu sayı sabit kalacak.

Akaryakıt Dolum ve Depolama Tesisinin yapılacağı alan ve alanın etrafı ekilip, biçilen tarım yapılan arazi niteliğine giren seralarla çevrili olup tesisin faaliyet ömrü 100 yıl olarak hedefleniyor.

 

ETRAFI SERALARLA ÇEVRİLİ

ÇED süreci kapsamında hazırlanan kümülatif çevresel etki değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi; “Kümülatif etkiler, birden fazla projenin birleşik etkilerinin sebep olduğu çevresel ve toplumsal etkilerin alıcılar üzerindeki potansiyel etkileridir.

Proje alanı; Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Adanalıoğlu Mahallesi’nde, denizde kalan bölümü 5 bin 604,6 metre, karada kalan bölümü 4 bin 247 metre, tamamı 9 bin 851,6 metredir. Proje alanının kara kısmında etrafı ekilip, biçilen tarım yapılan arazi niteliğine giren seralarla çevrilidir. Deniz kısmında ise muhtelif şamandıra ve dolfen/platform sistemleri bulunmaktadır. Planlama alanın çevresinde yer alan kıyı yapılarının bazıları onaylanmış, bazıları ise proje aşamasındadır. Proje faaliyetlerinin etkileri dışında 2 km x 2 km belirlenen sınır içerisinde kümülatif etki yaratabilecek herhangi bir unsur saptanamamıştır” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA