Mersinliler vekil Şık ile sosyalist belediyeciliği konuştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinliler vekil Şık ile sosyalist belediyeciliği konuştu


 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, ‘sosyalist belediyeciliği’ konuşmak adına Mersin’e geldi. ‘Yenişehir Halk Buluşması’ kapsamında Vekil Şık sosyalist belediyeciliği ve yerel yönetimlerde neler yapılacağını anlattı.

Yusufcan Güdük

 

Sosyalist belediyecilik anlayışını halka buluşturmak adına Türkiye İşçi Partisi, Mersin’in Yenişehir İlçesi’nde belediye başkan adayı çıkarttı. ‘Sosyalist belediyecilik nasıl olur?’ sorusunun yanıtını vermek üzere Mersin’e gelen İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Amfi Tiyatro’da halkla bir araya geldi.

TİP üyeleri ve Vekil Şık, Göçmen Sahili’nde bir araya gelerek bando eşliğinde kortej halinde yürüdü. Vatandaşlarla temas kurarak ve sohbet ederek Amfi Tiyatro’ya kadar yürüyüş yapıldı.

 

ŞIK, “İŞTE SOSYALİST BELEDİYECİLİK DE BUDUR”

‘Yenişehir Halk Buluşması’ kapsamında Vekil Şık sosyalist belediyeciliği ve yerel yönetimlerde neler yapılacağını anlattı. Şık konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Sosyalizm dayanışma, yardımlaşma, ihtiyaç duyanın yanında olmaktır. Bunu bir hikaye ile Hatay’da anlattım. Uzun süredir oradayım ve orada olmaya da devam edeceğim. Orada acılara ortak olundu ve inanılmaz bir dayanışma ağıyla devletin yapması gerekeni devletin olmadığı yerde, yurttaş dayanışması örgütledi. Bu başka bir yerde yaşansaydı işte siz de bunu yapacaktınız. İşte sosyalist belediyecilik de budur. Biz bu partiyi büyütmeye çalışırken her birimiz bir köşeye gittik. İl, ilçe, belde fark etmeksizin. Gittiğimiz yerlerde oranın dertlerine baktık. Bir soru sorardım. “Sizin yaşadığınız yerin sınırları içinde, belediyelerde yolsuzluk yapılıyor mu?” Bir tek kişiden dahi hayır cevabı almadım. Şimdi size soruyorum ben bilmiyorum burayı siz söyleyin. “Yenişehir belediyesi sınırları içerisinde yolsuzluk yapılıyor mu?” Evet yine aynı yanıt geldi. İşte biz bunun sözünü verebiliyoruz. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Bir sosyalist için verilebilecek en önemli söz budur. Sosyalist belediyecilik denilince anlaşılmıyor ya işte cevabı budur. Memleketin çıkarını kimin düşünüp kimin düşünmediğini ortaya koymaktır. Çalmayacağız, çaldırmayacağız sözünü vermektir.”

 

PAKET, “BİZ MECLİSLERDE TALANCILARIN, RANTÇILARIN PEŞİNDEKİ İNSANLARIZ”

TİP Mersin İl Başkanı Ahmet Paket ise, “İşçiler kurtulma umudunu bizde buluyor. Bu etkinlik sadece eşitlik ve özgürlük mücadelesi için bir araç. Biz para, koltuk, çıkar sevdalısı değiliz. Biz meclislerde talancıların, rantçıların peşindeki insanlarız. TİP ile meclis, belediyeler ve halk arasındaki açı kapansın diye uğraşıyoruz. Derdimiz halkın faydasına yeni araçlar üretmektir. Bizler bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

BAYKUL,“TİP SİZİN PARTİNİZDİR”

TİP Yenişehir Belediye Başkan adayı Gencer Baykul, “Yenişehir ilçesinin emeklisi, emekçisi, kadınları, gençleri… TİP sizin partinizdir. Yıllardır sizi görmezden gelenler, unutmuş olanlar şimdi sizlerden utanmadan destek istiyorlar. Siz seçeneksiniz değilsiniz. Aylardır bu sokakları ilmek ilmek ören, siteleri, pazarları, meydanları dolaşan emek veren yol arkadaşları buradadır. Biz varız. Bu ülkenin, cumhuriyetine, anayasasına, milletvekiline, emeklisine, gençlerine, emeği ile geçinenlerine sahip çıkmayanlar sizin oyunuzu istiyorlar. Türkiye İşçi Partisi’ne vereceğiniz her oy çocuklarınızın geleceğine verdiğiniz oydur” diye konuştu.

Halk Buluşması, vatandaşlardan gelen soruların yanıtlanmasından sonra son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA