Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu


 

Mersin’de iftarda şehit aileleri ve gazilerle buluşan Vali Pehlivan, “Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Sizlerle bir araya gelmekten dolayı her zaman büyük bir onur, büyük bir mutluluk ve büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Sizlerin varlığından bütün milletimiz güç almaktadır” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte şehit aileleri ve gazileri “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü” vesilesiyle düzenlenen iftar programında ağırladı.

İl protokolü, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı programda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi, akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, iftar yapıldı.

Misafirlerine hitap eden Vali Pehlivan; “Bu güzel Ramazan akşamında iftar saatinde davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran aziz Şehitlerimizin siz kıymetli Aileleri, kahraman Gazilerimiz ve Gazilerimizin kıymetli Aileleri öncelikle sizleri içtenlikle, muhabbetle, saygıyla selamlıyorum. Şeref verdiniz, sefalar getirdiniz.

Bugün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü vesilesiyle sabah hep birlikte Mersin Şehitliğimizdeydik. Orada yatan Şehitlerimizi kabirleri başında, ailelerimizle beraber ziyaret ettik. Şehitliğimizde yatan Şehitlerimizi ve bütün Şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yad ettik.

Çanakkale Savaşı; bir savaşın ötesinde ecdadımızın kanlarıyla, canlarıyla yazmış olduğu bir destandır. Çanakkale bir savaş olmanın ötesinde bir kurtuluş, bir diriliş, yeniden ayağa kalkışın ifadesidir.

 

“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

Aziz Şehitlerimiz Allah katında mertebelerin en yücelerinden birine erişmiştir. Onlar sevgili Peygamberimize komşu olmuştur. Mükafatların en büyüğünü almıştır. Her şehidimiz olduğunda bu acıyı yaşayanlar olarak, içine ateş düşenler olarak elbettek i yüreğimiz yanıyor. Ancak, yüce Allah onları mükafatlandırıyor. Nitekim, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de yüce Allah ‘Onlara ölü demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz’ buyuruyor.

Tarihimize baktığımızda; aziz ecdadımızın bağımsızlık, vatanı korumak için göğsünü siper ederek cansiperhane mücadeleleri ‘Ya Şehit Olurum Ya Gazi’ anlayışla ortaya koymasının arkasında sarsılmaz bir inanç vardır. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz necip Türk Milletinin evlatları gözünü kırpmadan ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ şiarıyla her zaman cepheye koşa koşa gitmiştir. Çanakkale, bunun takdire şayan en büyük örneklerinden birisidir.

Çanakkale’de ve sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşında aynı kararlılık, aynı cesaret tezahür etmiştir. Ülkemiz; düşman ordularından bize düşmanca yaklaşan devletlerin saldırılarından kurtarılmış ve Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir.

 

“SİZLER ŞEHİTLERİMİZİN BİZLERE EMANETİSİNİZ”

Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Sizlerle bir araya gelmekten dolayı her zaman büyük bir onur, büyük bir mutluluk ve büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Sizlerin varlığından bütün milletimiz güç almaktadır.

Sizlerin duaları yeni nesillerin yoluna ışık tutmaktadır. Sizin metanetiniz, sizin sabrınız ve sizin lisan-ı hal ve lafz ile vermiş olduğunuz mesajlarınız bugün şer odaklarına karşı aynı mücadeleyi vermekte olan nesillere ve onların ailelerine ilham kaynağı olmaktadır.

Şehitlerimiz sayesinde, bu güzel vatanda özgürce yaşıyoruz.

Şehitlerimiz sayesinde, bayrağımız gönderde nazlı nazlı özgürce dalgalanıyor.

Ve biliyoruz ki, Şehitlerimize borcumuz var. Gazilerimize borcumuz var. Bu borcumuzu ödemek için her alanda daha çok çalışmamız, yılmak, yorulmak bilmeden üretmemiz, gayret sarf etmemiz ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmamız gerekiyor. Çok şükür bunun için çalışıyoruz. Ülke olarak çalışıyoruz, devlet olarak çalışıyoruz, millet olarak çalışıyoruz. Her geçen gün huzurun pekişmesi daim kılınması adına mücadeleler veriyoruz.

 

“VAKTİYLE ÜZERİMİZE DEVLET DEVLET, ORDU ORDU GELENLER, BUGÜN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ÜZERİMİZE GELİYORLAR”

Çalışarak, üreterek gücümüze güç katıyor, kalkınıyor, gelişiyoruz. Vaktiyle üzerimize devlet devlet, ordu ordu gelenler, bugün terör örgütleriyle üzerimize geliyor ama hiçbir zaman başaramadılar, başaramayacaklar. Geçmişte, dahili ve harici şer odaklarıyla iş birliği yapanlar bugün de yok mu, ne yazık ki var. Devlet ve millet olarak devam eden mücadelemiz işte bu terör örgütlerine, onun uzantılarına ve onlara alan açmaya çalışanlara karşıdır. Milletimiz, bunun farkındadır. Bu durumun farkında olmayanlara, şer odaklarına karşı durmayanlara, gaflete düşenlere şunu diyoruz. Gelin bir Şehit ailemizin, Şehit annemizin, Şehit babamızın, Şehit kardeşimizin, Şehit eşinin dizinin dibinde oturun. Onları bir dinleyin. Onlara bir kulak verin. Onların duygularını, düşüncelerini anlamaya çalışın. O zaman aydınlanırsınız. Belki o zaman nasıl bir gaflet içerisinde olduğunuzu fark edersiniz ve doğru yolda, birlik beraberlik yolunda, ülkemizin devleti ve milletiyle bütünlük içinde yürüdüğü ikbal yolunda yürümemin önemini, değerini anlar, ona göre hareket edersiniz. Bunu idrak eden, yolu ayrılıklara, karanlıklara, yıkıma yöneltmeye çalışan şer odaklarına asla taviz vermez, asla geçit vermez.

Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu bayrağın rengi kolay oluşmadı. Bu bayrağın renginde her bir şehidimizin kanının damlası var. Maalesef birileri belki bu durumun farkında değil. Ama anlatacağız ve kabul ettireceğiz.

 

“HİÇBİR ŞER ODAĞININ YIKICI, BÖLÜCÜ HESAP YAPMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Biz bu ülkede hür ve bağımsız yaşıyorsak şehitlerimizin, gazilerimizin sayesinde olduğunu idrak ettireceğiz. Şair; ‘Bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır’ diyor ya işte o toprağın kara bağrında bir gül bahçesine girercesine canını feda edip yatan Aziz Şehitlerimizin bu toprakların her bir karışında emeği, alın teri, canı, kanı var. O yüzden kolay kazanmadığımız bu topraklar üzerinde Allah'ın izniyle sonsuza dek hiçbir şer odağının yıkıcı, bölücü hesap yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda en büyük güç ve ilham kaynağımız; tarihimiz, inanç değerlerimiz, milli manevi değerlerimiz, devletimiz, milletimiz ve evet şehitlerimiz ve gazilerimizdir.

Bu duygularla sizleri sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Allah sizlerden razı olsun. Sizlerin varlığı bizler için onur kaynağıdır, gurur, güç kaynağıdır. Sizlerin dualarını almaya gayret göstereceğiz. Devlet olarak da millet olarak da her daim sizlerin yanında, yakınında olmaya devam edeceğiz.

Mübarek Ramazan ayındayız. Ramazanınız mübarek olsun. Hayırlara vesile olsun. Allah iftarlarımızı oruçlarımızı kabul eylesin. Sağlıkla Ramazan Bayramı'na ve daha nice Ramazanlara, huzur içerisinde, esenlik içerisinde ulaşmak nasip olsun diyor, tekrar teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Aziz Şehitlerimizi, rahmetle, minnetle yad ediyorum. Çanakkale Kahramanlarımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızı ve dünden bugüne vatan, bayrak, milli, manevi değerlerimiz, birlik beraberliğimiz için canını feda eden aziz Şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA