MSK avantajı kaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MSK avantajı kaptı


 

TBL Play-off’da mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK), çeyrek final ilk maçında Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejlileri 66-60 yenerek, seriye 1- 0 önde başladı.

SUAT ÖZDAL

 

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off’da mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK), çeyrek final ilk karşılaşmasında evinde Gölbaşı TED Ankara Kolejlileri ağırladı.

Edip Buran Spor Salonunda oynanan ve basketbol severlerin yoğun ilgisiyle başlayan karşılamada temsilcimiz ilk periyotta 3 sayılık dış atışlarda 9/0, 2 sayılık atışlardan 7/3 isabet oranıyla hücumda istediği skoru bulamazken TED Kolejliler, 18 sayı üretti. MSK ilk periyodu 12/18 geride kapattı.

İkinci periyotta Gerel Simmons, Deniz Çelen ve Burak Gözeneli'den gelen 3 sayılarla rakibini yakalayan temsilcimiz, farkı kapattı ve taraftarının da desteğiyle 25/25’lik skor yakaladı. Murat Kuntkeri’n hızlı hücumdan bulduğu sayı ile skoru 31- 30 getiren MSK, ikinci periyodun bitimine 3.03 kala öne geçmeyi başardı. Evaldas'ın pota altından ve Murat Kuntker bir kez daha hızlı hücumdan bulduğu sayılarla skoru 35/30 getiren MSK, tribünlerin coşkusuyla moral buldu.

İlk yarı 35/32 MSK üstünlüğü ile tamamlanırken temsilcimiz ikinci periyotta 23 sayı üretti.  MSK ikinci periyotta savunma sertliğini ortaya koyarak, TED Kolejlileri 14 sayıda tutmayı başardı.

İkinci yarı başında MSK'nın başarılı oyuncusu Gökhan Yazıcıoğlu'nun sakatlığı moralleri bozdu. Mersin ekibi kaldığı yerden savunmadaki agresifliğine devam ederek skor farkını 6’ya çıkartı, 45/39 skorla son 3 dakika 22 saniyeye üstünlükle girmeyi başardı. Üçüncü periyodun sonunda maçta üstünlük 7 kere el değiştirirken Play Off çeyrek finalde her iki takımda skor üretmekte zorluk çekti. Üçüncü periyodun son bölümünde Berkay Sinirlioğlu’nun asistini hızlı hücumla skora dönüştüren Murat Kuntker skoru 49 /41'e getirerek 8 sayılık farkı yakalarken çeyrek sonucu 14/9 MSK üstünlüğü ile sonuçlandı.

Karşılaşmada 4’üncü periyotta dış atışlardan skor üretemeyen MSK, boyalı alandan bulduğu sayılarla kontrolü elinde tutmayı başardı. Berkay Sinirlioğlu’nun kendi aldığı ribaund sonrasında bulduğu sayı ile taraftarını mutlu ederken takımına son 3 dakika 45 saniye kala 61/51’lik skorla nefes aldırdı. Temsilcimiz Akın Kandemir’den gelen 3 sayılık (5/1’lik) sayı ile farkı açmaya çalışsa da TED Ankara Kolejliler farkının açılmasına Hazer Avcı ile izin vermedi ve farkı 5 sayıya kadar düşürdü. Gerel Simmons’tan gelen sayı ile 66/58 skoru yakalayan MSK, maç sonunda karşılamayı 66/60 kazanarak seriyi 1/0 yaptı.

İkinci karşılaşma 1 Mayıs Çarşamba günü Saat 18:00’de Ankara'da oynayacak. Temsilcimiz Ankara'daki karşılamayı kazanması durumunda yarı finale adını yazdıran taraf olacak.

Karşılaşmada Mersin MSK 3 sayılık atışlardan 25/5 isabet ile 15 sayı, 2 sayılık atışlardan 34/20 isabetle 40 sayı, serbest atışlardan 13/11 isabet performansı ortaya koydu. Karşılamada Gerel Simmons 23 sayı 2 ribaund 3 asit 1 top çalma performansı ile takımın en iyisi isim olurken, Evaldas Kairys 6 ribaund, 11 sayı,  Akın Kandemir 7 sayı ile takıma katkı sağlayan isimler oldu.

Mersin MSK karşılaşmayı 23 dakika 25 saniye önde görürken, bençten gelenlerden 23 sayı hızlı hücumdan 10 sayı, boyalı alandan 38 sayı, top kayıplarından sonra 10 sayı, ikinci şans sayısından 9 sayı üreterek takım performansı ortaya koydu.

Başarılı Basketbolcu Gökhan Yazıcıoğlu ikinci yarı başında ayak bileğinden sakatlanarak hastaneye kaldırıldı ve tedavisine başlandı.

 

“SERİYİ GEÇEBİLMEK İÇİN BİR MAÇ DAHA KAZANMAMIZ LAZIM”

Maçın ardından mücadeleyi değerlendiren Başantrenör Can Sevim, sakatlık geçiren oyuncuları Gökhan Yazıcıoğlu için endişeli olduklarını belirtti. Sevim, “Umarım bir an önce iyileşir ve aramıza geri döner. Bizim için çok önemli hem insan hem oyuncu olarak. Kazanmamız gereken bir maç olarak görüyorum. Seriyi geçebilmek için bir maç daha kazanmamız lazım. Şimdi Ankara’ya bunu yapmak için gideceğiz ama öncesinde Gökhan’ı ziyaret edeceğiz. Tüm iyi dileklerimiz Gökhan’la” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA