Akıl ve zekâ oyunları turnuvası yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akıl ve zekâ oyunları turnuvası yapıldı


 

Haber Merkezi

 

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan protokol çerçevesinde Akıl ve Zekâ Oyunları turnuvası Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda yapıldı.

İlk olarak kendi okullarında ve ilçelerinde dereceye giren ve böylece il turnuvasına katılmaya hak kazanan 13 ilçeden 110 öğrenci, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde 10 farklı zihin oyununda kıyasıya mücadele etti. Öğrenciler turnuva sayesinde, zihinsel becerilerini sınama, problem çözme yeteneklerini geliştirme ve yeni insanlarla tanışma imkânı buldu.

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da turnuvadaki etkinliklere öğrencilerle birlikte katılım sağladı.

Turnuva; İlkokul düzeyinde Mangala, Q-Bitz, Pentago, Küre ve Equilibrio oyunları olmak üzere 5 kategori ve Ortaokul düzeyinde Mangala, Küre, Pentago, Kulami ve Reversi oyunları olmak üzere 5 kategoriden oluştu.

Her kategoride ilçelerini temsilen 11 sporcu yarıştı. Yarışmalar Swiss Manager eşleştirme programı ile gerçekleştirilerek 6 turda sonuçlandırıldı. Turnuvada her kategoride dereceye giren öğrencilere madalya ve hediye verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA