Erdemli’de dolu afeti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erdemli’de dolu afeti


 

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan sağanak yağış Erdemli yaylarında dolu şeklinde yağarak tarım alanlarında hasara neden oldu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de günlerdir uyarı yapılan yağışlar yüksek kesimlerde etkili oluyor. Yer yer gök görültülü sağanak şeklinde yağan yağmur yüksek kesimlerde dolu şeklinde kendini hissettiriyor. Bu çerçevede Mersin’in özellikle Erdemli ilçesinde sağanak yağış meydana gelirken, yüksek kesimleri dolu vurdu. Dolu yağışından en çok etkilenen bölgeler Sorgun ve Hacıalanı yaylaları oldu. Her yerin beyaza bürünmesine neden olan dolu yağışı nedeniyle tarımsal üretim alanlarında zarar meydana geldi. Hacıalanı Mahallesine yağan dolu ile karışık yağmur, başta çiçek mevsimi olan kiraz ağaçlarına da zarar verdi.

 

YAĞIŞLAR SÜRECEK Mİ?

Emekli Meteoroloji Bölge Müdürü olan ve şu an güncel olarak sosyal medya hesabı üzerinden meteorolojik paylaşımlarda bulunan Meteoroloji Murat, yaptığı paylaşımla mayıs ayındaki hava durumu tahminlerine yönelik bilgilendirme de bulundu. 

Uzman isim, serin ve yağışlı başlayan mayıs ayının bir süre daha bu şekilde gideceğini söylerken Doğu kesimlerinde devam eden kararsız yağışlara ilave olarak batıya hızla yaklaşan soğuk hava sisteminin etkili olacağını duyurdu.

 

METEOROLOJİDEN UYARI

Öte yandan Meteoroloji yetkililerinden gelen son hava durumu tahminlerine göre, Marmara Bölgesi başta olmak üzere birçok bölge için sarı kodlu uyarılar yapıldı. Bu uyarılar, bölgede önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel meteorolojik riskleri vurguluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olarak seyredecek. Ancak, Ege kıyıları ve Batı Akdeniz dışında, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor

 

YURT GENELİNDE YAĞIŞLI HAVALAR ETKİLİ OLACAK

Özellikle yağışların etkili olacağı bölgeler arasında Trakya'da (Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimleri), Doğu kesimlerde (Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van’ın kuzeyi), Doğu Akdeniz'de (Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay’ın kuzey ilçeleri) ve Artvin çevresinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir. Vatandaşların ani su baskınlarına, taşkınlara ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları, özellikle bu bölgelerde yaşayanların önlem alması önem arz etmektedir. Meteoroloji yetkilileri, yağışların şiddetine ve süresine bağlı olarak olası risklere karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguluyorlar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA