Kansere yenilen akademisyenin ismi MEÜ’de yaşatılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kansere yenilen akademisyenin ismi MEÜ’de yaşatılacak


 

Mersin Üniversitesi yönetimi kansere yenilen akademisyen Doç. Dr. Zeynep Şanlı’yı düzenlediği törenle anarak, Matematik Bölümü Seminer Salonuna adını verdi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi olan ve geçtiğimiz günlerde kansere yenik düşen Doç. Dr. Zeynep Şanlı için anma töreni düzenlendi

  MEÜ Mimarlık Fakültesi Salonu'nda gerçekleşen ve Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, Fen Fakültemizin Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hamza Menken, Merhume Doç. Dr. Zeynep Şanlı'nın ailesi, Matematik Bölümü'nden akademisyen arkadaşları, idari personel ve öğrencilerin katıldığı tören, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Akif Çağlar'ın okuduğu Kuran tilavetinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

“Zeynep hoca hakkında Rektörü olarak değil bir ağabeyi olarak konuşmak istiyorum." diyerek sözlerine başlayan ve konuşması boyunca duygularını saklayamayan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Kıymetli hocamız Doç. Dr. Zeynep Şanlı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığımı ve tüm ailesi ile sevenlerinin acısını paylaştığımı ifade etmek isterim. Zeynep Şanlı hocamız bilimsel araştırmaları, öğrencilerine olan adanmışlığı ve meslektaşlarına karşı gösterdiği saygı ile her zaman hatırlanacak bir bilim insanıydı. Onun aramızdan ayrılışı, sadece Üniversitemiz için değil, matematik camiası için de büyük bir kayıptır” dedi.

Zeynep hocanın bilime olan katkıları, öğrenciler üzerinde bıraktığı izler ve akademik çalışmalarının, bilim dünyasına ışık tutmaya devam edeceğini belirten Rektör Yaşar, "Onun anısını yaşatmak ve mirasını ileri taşımak da hepimizin sorumluluğundadır. Bu duygu ve düşüncelerle Zeynep Hocamızın manevi huzurunda; bilim dünyasına, insanlığa, ülkemize, şehrimize ve Üniversitemize sağladığı tüm katkılar için şükranlarımı sunuyorum. Daha söylenecek çok şeyler var ama sözler kifayetsiz kalıyor. Sözlerime son verirken, Doç. Dr. Zeynep Şanlı hocamıza Allah'tan rahmet, sizlere ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum. Hocamızın mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Duygusal anların oldukça yoğun hissedildiği salonda Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar'dan sonra söz alan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, "Hastalığı boyunca gün gün takip ettik. Hasta olmasına rağmen derslerini hiç aksatmadı. İyi bir insanı, iyi bir hocamızı kaybettik. Çok üzgünüm." dedi.

Merhume Doç. Dr. Zeynep Şanlı'nın insanlığını ve vefasını ön plâna çıkaran bir konuşma yapan Fen Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hamza Menken de, "Çok üzgünüz. Çok çalışkan bir insandı. Hasta olmasına rağmen teklif ettiğim Bölüm Başkanı Yardımcılığını hiç tereddüt etmeden kabul etti. Zeynep hocamızın bölümle ilgili, gelecekle ilgili hayalleri vardı. Zeynep hocamızın anısını yaşatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Açış konuşmalarının ardından merhume Doç. Dr. Zeynep Şanlı'nın babası söz aldı. Konuşmakta zorlanan baba İsmail Hakkı Akdemirci kızı ile ilgili anılarından bahsetti. Böyle bir evladın babası olmaktan gurur duyduğunu belirten Akdemirci, salona duygulu anlar yaşattı.

Merhume Doç. Dr. Zeynep Şanlı'nın fotoğraflarından ve vefatının ardından yakınlarının düşüncelerini aktardığı video gösteriminden sonra Mersin Eğitim Birsen 2 No.lu Şube Başkanı ve Üniversite akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özbilen, Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nden akademisyen arkadaşları Doç. Dr. Şemsi Eken Meriç, Doç. Dr. Sertaç Göktaş ve Doç. Dr. Yusuf Gürefe; merhume ile ilgili yaşanmışlıklarından ve duygularından bahsettiler. Son olarak Yüksek Lisans öğrencisi Ayşe Oktan hocası ile ilgili düşüncelerini aktardı.

 

Anma töreninin bitiminde Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ile birlikte törene katılanlar Fen Fakültesi Matematik Bölümü'ne geçerek Matematik Bölümü Seminer Salonu'nun "Doç. Dr. Zeynep Şanlı Seminer Salonu" olarak değiştirildiği panoyu astılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA