Seçer, hem borçlanma hem taşınmaz satışı hem de kiralama yetkisi istedi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçer, hem borçlanma hem taşınmaz satışı hem de kiralama yetkisi istedi!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ikinci döneminin ikinci ayında meclisten 2 milyar TL’ye yakın borçlanma ile kiralama ve taşınmaz satışı için yetki istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

İdareden gelen 40 ve komisyonlardan gelen 18 maddenin görüşüldüğü toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 420 milyon TL’si MESKİ ve bir milyar 407 milyon TL’si ise belediyede kullanmak üzere istediği borçlanma, taşınmaz satışı ve kiralama yapmak için yetki talepleri öne çıktı.

 

MESKİ BORÇLANMASI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Önceki döneminde meclis çoğunluğu Cumhur İttifakında olduğu için borçlanma ve yetki talebi almada sıkıntı yaşayan Seçer bu defa sandalye üstünlüğünün CHP’ye geçmesi ile adeta tüm tuşlara aynı anda bastı.

MESKİ ile ilgili 420 milyon TL’lik yetki talebi ilgili komisyonlarda oy birliğiyle kabul edilen Seçer, “Teşekkür ederim Allah’ıma hamdolsun bugünleri bana gösterdi” tepkisi verdi.   

 

SEÇER’DEN AKP’YE DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Ancak 1 milyar 407 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi ile ilgili MHP’li iki meclis üyesinin komisyonun kabul kararına şerh düşmesine tepki gösteren Seçer, “Benden size bir dostça tavsiye bu iş size çok oy kaybettirdi bence ders çıkartın. Bu dönem bunların size çok yarar getireceğini düşünmüyorum. Her şeye rağmen komisyondan geçmiş bir rapora yine bir açıklama getireceğim, 5 yıl boyunca iyi bir belediye başkanlığı yaptık. Mahkeme kararları ile borçlanma yetkisi aldım. Uygun maliyetli finansman bulamadım diye kullanmadım. Biz belediyeyi borç batağına sürüklemek için bu yetkileri almıyoruz. Öyle ani anlar olur ki para arar bulamazsınız veya çok uygun koşullu bir şey çıkar karşınıza zaman yetirmemek adına biz bu yetkiyi alıyoruz. Başkanına güvenmeyen bir meclis olmanızı arzu etmem. Ancak siyasi saiklerle bu kararların verilmesi 5 yıl boyunca grubunuza yarar getirmedi, zarar getirdi. Desteklerinden dolayı AK Parti grubuna teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA