‘Sonuçlar iftiralarınla tutmazsa istifa edecek misin?’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Sonuçlar iftiralarınla tutmazsa istifa edecek misin?’


 

CHP’li Toroslar Belediye Başkanı Abrurahman Yıldız’ın, arazilerin peşkeş çekildiği, kadroların şişirildiği ve borç batağına sürüklenme iddialarına yanıt veren MHP’li Atsız Afşın Yılmaz, “Bağımsız denetçilerden bizzat inceleme istiyoruz. Sonuçlar iftiralarınla tutmazsa istifa edecek misin?” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de 31 Mart seçimlerinde MHP’den CHP’ye geçen Toroslar Belediyesinde, belediyeye ait arazilerin peşkeş çekildiği, kadroların şişirildiği ve borç batağına sürüklenme iddialarına yanıt geldi.

CHP’li Toroslar Belediye Başkanı Abrurahman Yıldız’ın Toroslar Belediyesi'nin 730 milyon TL borcu olduğunu söyleyip tabloyu belediye binasına astırmasına yanıt veren önceki dönem belediye başkanı MHP’li Atsız Afşın Yılmaz, Yıldız’a, “Toroslar Belediyesi’nin sözde 730 milyon borcu olduğunu söylüyorsun. Doğru söylemiyorsun! Müfterisin!” dedi.

 

“İNCELEME İSTİYORUZ, SONUÇLAR BÖYLE ÇIKMAZSA İSTİFA EDECEK MİSİN?”

Hem Sayıştay'dan hem de bağımsız denetçilerden hemen inceleme isteyen Yılmaz, “Sonuçlar böyle çıkmazsa istifa edecek misin?

Gayrimenkuller peşkeş çekilmiş diyorsun, yalan söylüyorsun. Toroslar Belediyesi milyarlarca TL değerinde yüzlerce gayrimenkulü olan, birçok il belediyesinden daha sağlam mali yapıya sahip, Türkiye'nin en güçlü belediyelerinden biridir. Dönem başında bir kez gayrimenkul satışı yapılmış, bu gelirle de hem yüzlerce km yol açımı, asfalt, parke, kaldırım, bahçe yolu vb. altyapı çalışmasıyapılmış hem de pandemide ve depremde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmiştir.

300 bilmem kaç milyon cari borç, 80 milyon muhasebeleştirilmemiş borç var diyorsun, doğru söylemiyorsun. Belediyelerde bir satın alma usulü vardır, borç olmaz. Aday edilmememiz üzerine hemen ortama uyup, tehditlere boyun eğip imza atmayan birkaç bukalemun nedeniyle yarım kalmış birkaç işlem olsa da bunlar kesinlikle bu boyutta değildir. Sonradan muhasebeleştireceğin her kuruş örgüte gidecektir, biliyoruz.

 

“POPÜLİST YAKLAŞIMLA, ABARTARAK, YÜKSELTEREK ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORSUN”

Ödenmiş borçları ödenmemiş gibi gösteriyorsun. Dönem boyunca meclis kararıyla yapılan borçlanmalar bellidir, ödenen bellidir, bakiyesi bellidir.

Belediye birimlerinin bütçeleri meclis tarafından her yıl belirlenir, borçlanma yetkisi meclis tarafından verilir, bunun dışına çıkılamaz; cahilsin. Yapılan ihaleler, bunların miktarları, yapılan işler bellidir.

Tabiidir ki, yaşanan ekonomik kriz neticesinde herkes gibi belediyeler de sıkıntılar çekmiştir. Bazı ödemeler yapılandırılmıştır. Toki'den gelmesi beklenen ödemenin gelmemesi nedeniyle nakit akışında sıkıntılar olmuştur. Ancak yapılan tüm işlemler Sayıştay denetimlerinden alnının akıyla çıkmıştır. Bunları popülist yaklaşımla, abartarak, yükselterek algı oluşturmaya çalışıyorsun.

 

“YÖRÜĞE YÖRÜĞÜM DEDİN, KÜRDE KÜRDÜM DEDİN, SOSYAL DEMOKRATA, MİLLİYETÇİYE, ULUSALCIYA ‘SİZDENİM’ DEDİN”

Yörüğe yörüğüm dedin, kürde kürdüm dedin, sosyal demokrata, milliyetçiye, ulusalcıya ‘sizdenim’ dedin, bizim de yokluğumuzda bu sonucu aldın ancak foyan 30 günde ortaya çıktı.

Toroslar sen değilsin, Toroslar'ı temsil etmiyorsun.

Mecliste İstiklal Marşı okutmayacak kadar milli değerlerden yoksunsun, ihanet içindesin, bu devlete, bu millete zararsın. Bu millet, bu devlet mutlaka bunun hesabını senden soracaktır.

Sessiz kaldık; haksızlığa, vefasızlığa, ihanete şehrimiz, partimiz, insanımız Zarar görmesin, seçim süreci gerilmesin diye sessiz kaldık.

Sanma ki senin iftiralarına, ihanetlerine sessiz kalacağız.

Gelir gelmez İşten attığın yüzlerce mazlumun, garibanın ahından, yerlerine işe aldığın, de seni kurtaramayacaktır. Takipteyiz, hep ensende olacağız. Alacağın örgütçüler Abrurahman

Yıldız, tekrar ediyorum doğru söylemiyorsun! Müfterisin! Bugün. İtibariyle hem

Sayıştay'da hemde bağımsız denetçilerden bizzat inceleme istiyoruz. Sonuçlar iftiralarınla tutmazsa istifa edecek misin?”


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA