‘Küçük esnaf ve sanatkâr sermaye gruplarına yem ediliyor’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Küçük esnaf ve sanatkâr sermaye gruplarına yem ediliyor’


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TBMM Genel Kurulunda Türk Ticaret Kanunu hakkında kanun teklifinin ceza odaklı olduğunu sadece cezalarla desteklendiğini ve bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TBMM Genel Kurulunda Türk Ticaret Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun teklifi üzerine konuştu. Konuşmasında, mevcut kanun teklifinin beklentileri karşılamadığını ve sadece cezalardan, yasaklardan ve tanımı belirsiz yükümlülüklerden oluştuğunu vurguladı.

CHP Mersin Milletvekili Dinçer, " Üretici kazanamıyor, tüketici alamıyor; sorun aradaki tedarik zincirinde.” dedi. Küçük esnaf ve sanatkarların büyük sermaye gruplarına karşı korunmadığını dile getiren Dinçer, 1990'lı yıllardan bu yana AVM'lerin yerli esnafı zor duruma soktuğunu ve bu süreçte gerekli düzenlemelerin yapılmadığını vurguladı. Ayrıca, son beş yılda 550 binin üzerinde esnafın kepenk kapattığını ve esnafın büyük zorluklar yaşadığını söyledi. Kanun teklifinin ceza odaklı olduğunu belirten Talat Dinçer, KOOPBİS sistemine girişin uzatılması gibi maddelerin sadece cezalarla desteklendiğini ve bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Stokçuluk ve pazarcılarla ilgili düzenlemelerin de yetersiz ve net olmadığını dile getirdi. Hal Kanunu'nun mevcut haliyle kayıt dışılığı artırdığını ve fahiş fiyatların ortaya çıkmasına neden olduğunu söyleyen Dinçer, üreticinin mallarının büyük ölçüde şirketlerin ve zincir marketlerin eline geçtiğini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Ortada fiyatı artıran bir neden varsa emin olun ki bu, üretici değil zincir marketler. Eğer şu an fahiş fiyat uygulaması varsa o zaman üreticinin çok iyi para kazanması lazım. Üretici ağlıyor, 3 bin liralık mazotunu deposuna koyup tarlasına gidemiyor.

Fiyatlar tamamen şirketlerin kontrolünde ve fiyatlar gittikçe de yükseliyor. Üretici kazanamıyor, tüketici alamıyor; böyle bir durum var. Niye? O zaman aradaki tedarik zincirini düzeltmek lazım, sorun burada, bunları gidermek lazım”.dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA