CHP’ye ocak şoku! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’ye ocak şoku!


 

Kardeş CHP Milletvekili Gülcan Kış, mecliste iktidara madenler üzerinden yüklenirken ağabey Hüseyin Kış, Mersin’in başına bela olan mermer ocaklarına bir yenisini eklemek istiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’den geçen yıl milletvekili seçilen CHP’li Gülcan Kış, TBMM’da iktidara ‘doğa’ üzerinden yüklenirken ağabey Derya Grup Başkanı Hüseyin Kış, işlerini ‘mermer ocağı’ açarak büyütme peşinde!

 

YAYLAYA MERMER OCAĞI TEHDİDİ

Hüseyin Kış’ın, yöre halkının yayla olarak kullandığı Erdemli İlçesi Sorgun Mahallesi, Kevengediği Mevkii’nde açmak istediği mermer ocağı tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

İlgili yönetmelik gereğince proje için Sorgun Mahallesindeki Hacıali Serin’e ait kahvehanede bugün bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI VERİLDİ

Projeye dair bakanlığa sunulan ön hazırlık raporunda; ruhsat ve ÇED alanın Erdemli Ayrancı Karayoluna mücavir olması, kurulması planlanan Kırma Eleme Tesisinin karayolunun mücavirinde yer alması, bölgenin iklim özellikleri sebebiyle yayla turizminin yoğun olması ve proje alanı bitişiğindeki karayolunun yaylacılar tarafından kullanılması, bölgede hayvancılık ile uğraşan yörük kültürünün devam ediyor olması, proje alanının mücavirinde çok sayıda mermer ocağı bulunması sebebiyle çevresel etkilerinin kümülatif olarak değerlendirilmesinin daha uygun olacağı kanaatine varıldı.

Proje için ilk etapta Mersin Valiliği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce ÇED gerekli değildir kararı verilse de, mevzuat gereği ÇED dosyası hazırlandı.

Toplam 22,92 hektarlık alanda planlanan ÇED izin alanı iki poligondan oluşacak tesiste; ilk alan 18,76 hektar ve ikinci alan ise 3,96 hektardan oluşuyor. Açık işletme yöntemiyle yıllık toplam 400 bin metreküp kapasite ile blok mermer ayrıca yıllık 360 bin metreküp pasa+moloz üretimi kapasitesine sahip olacak.

 

CHP’LİLER MERMER OCAKLARINA KARŞI EYLEM YAPMIŞTI

Öte yandan Erdemli’de Sorgun (Köy) Mahallesinde yapılmak istenen mermer ocaklarına karşı geçen sene CHP Erdemli İlçe Örgütü ile birlikte bölgeye giden dönemin CHP’li Milletvekili Cengiz Gökçel, köy halkı ile bir araya gelerek, “Bu talana karşı mücadelemiz sürecek!” açıklaması yapmıştı.

Gökçel, Mersin’de etrafında 15 mermer ocağı bulunan Sorgun köyünün hemen yakınında bir mermer ocağı daha açılmak istendiğini belirterek, “Mermer ocağı faaliyete geçtiğinde Ziyaret Dağı’nda oradan düşecek her taş, Sorgun köylüsünün evinin damına düşecek. Bunu kabul etmek mümkün değil” demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA