Haklarında soruşturma başlatılmalı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Haklarında soruşturma başlatılmalı!


 

Restorasyon adı altında beton yapılaşma ile gündeme gelen ve sonrasında kaçak lağım çukuru yapıldığı ortaya çıkan Mersin’in Anamur ilçesindeki 2 bin yıllık Anemurium Antik Kentinde yaşana skandallara ilişkin MERÇED’den, “Yanlış işleri daha da yanlış yapanlar, yanlış yapılmasına göz yumanlar işten el çektirilmeli, haklarında soruşturma başlatılmalıdır” çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur ilçesinde bulunan 2 bin yılık geçmişe sahip Anemurium Antik Kentinde ki usulüz yapılaşma ve bölgeye zarar veren çalışmalarla ile ilgili sorumlulardan hesap sorulması isteniyor.

 

“UCUBE LAĞIM ÇUKURU İÇİN ÖNLEM ALINMALI”

Restorasyon adı altında beton yapılaşma ile gündeme gelen ve sonrasında kaçak lağım çukuru yapıldığı ortaya çıkan Mersin’in Anamur ilçesindeki 2 bin yıllık Anemurium Antik Kentinde yaşana skandallara ilişkin Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nden (MERÇED) yetkililere harekete geçme çağrısı geldi.

MERÇED’den yapılan açıklamada, “Kontraplağın üstüne toprak dökülerek kamufle edilen foseptik çukurunun etrafındaki ya da altındaki olası arkeolojik kalıntıların bilimsel olarak incelenmesi ve tespiti ile herhangi bir tehlikeli durumun doğmaması için çukurun etrafının tel örgü içine alınması gerekmektedir.

 

“HAKLARINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI”

Kontraplağın üstüne toprak örterek çukuru kamufle eden, bilimsel kazılar dışında hiç bir işlem yapılamayacak 1. derecede arkeolojik sit alanına iş makinalarıyla beton inşaat yapan kötü aklın da dünya mirası Anemurium'dan uzaklaştırılması, beton temelin kaldırılması gereklidir.

Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu bu yanlış işten dönmeli; bakanlık tarafından yanlış işleri daha da yanlış yapanlar, yanlış yapılmasına göz yumanlar işten el çektirilmeli, haklarında soruşturma başlatılmalıdır."

 

NE OLMUŞTU?

Konya Selçuklu Üniversitesi’nden Mehmet Tekocak başkanlığındaki bir ekip tarafından kazıları yapılan Anemurium Antik Kenti, çevre düzenleme çalışmaları gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda ziyarete kapatıldı. Ardından 1’inci derece sit alanı olan antik kentte, yüklenici firma Tuba İnşaat tarafından çalışmalar başlatıldı.

Palestra, Nekropol Kilisesi, Hazine Kilisesi, büyük hamam, halk hamamı, küçük hamam, odeon ve su kemerlerinin bulunduğu antik sahaya, firma tarafından inşa edilen iki katlı beton yapılar ve lağım çukuru tepkilere neden oldu. Yapıların bir bölümü tepkiler sonucunda söküldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA