’Angara Gazinosu’ oyunu Mersin’de büyük ilgi gördü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’Angara Gazinosu’ oyunu Mersin’de büyük ilgi gördü


 

Haber Merkezi

 

Ankara Ekin Tiyatrosu’nun ‘Angara Gazinosu’ adlı tiyatro oyunu Mersinlilerle buluştu. 25 kişilik dev kadrosu ile yola çıkan ekip, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Müzikli Kabare oyununu bu kez Mersinliler için sergiledi. Ekipler sırasıyla oyunlarını Mut Çınaraltı Parkı’nda, Anamur Cumhuriyet Meydanı’nda, son olarak da Aydıncık Limanı’nda icra etti.

Huysuz Virjin’den Zeki Müren’e Ankara oyun havalarından arabesk ve Türk sanat müziğine kadar pek çok şarkının canlı orkestra eşliğinde icra edildiği, değişen toplumsal, siyasal ve kültürel erozyonun eğlence ve müzik sektöründe yarattığı değişimin anlatıldığı oyun, izleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Zaman zaman duygusal zaman zaman bol kahkahalı geçen oyun, seyircilerinden tam not aldı. Nostaljik şarkılar eşliğinde özlenen geçmiş günlere gittiklerini söyleyen seyirciler, oyunu büyük bir keyif ve ilgi ile takip etti.

 

ÖZEL TİYATROLAR AYAKTA KALABİLMELİ

Ankara Ekin Tiyatrosu Kurucusu ve Sanat Yönetmeni Faruk Güvenç, özel tiyatroların ayakta kalabilmesi için belediyelerin katkı sunmasının önemli olduğunun altını çizerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de böyle bir destek sunması ve bizleri kitlelerle buluşturması bize de bir hayat öpücüğü,  bir nefes oldu. Vatandaşlar, seyirciler olağanüstü ve bu sıcak yaz akşamında eğleniyorlar. Bu güzelliklerin artarak çoğalmasını istiyoru” ifadelerini kullandı.

‘Angara Gazinosu’ adlı oyun hakkında da bilgi aktaran Güvenç, “Günümüzde eğlence anlayışının ve eğlence kültünün erozyona uğrayışını anlatıyor. Kültürdeki bu erozyonun insanımıza da yansıtılması anlatılıyor. Güncel gelişen politik siyasi olayları da hicvederek Devekuşu Kabare tiyatrosunun yapmış olduğu gibi hafif dokundurmalarla seyircimizi eğlendirerek şarkılarımızı gerçek bir gazino kültürü içerisinde ağırlamaya çalışıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA