Mersin’de eğitim ve kültürde dijital vatan konuşuldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de eğitim ve kültürde dijital vatan konuşuldu


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Anamur ilçesinde gerçekleştirilen IV. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu sona erdi

Mersin Üniversitesi ile Eğitim, Kültür ve Birliktelik Derneği iş birliği ile Anamur Meslek Yüksekokulunda “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı” ana teması ile gerçekleştirilen sempozyuma ilgi yoğun oldu.

Disiplinler arası bir yaklaşımla gerçekleştirilen sempozyumda eğitim bilimleri, sosyal bilimler, sağlık bilimleri, matematik ve fen bilimleri, spor bilimleri, güzel sanatlar vb. alanlara ait bildiriler sunuldu ve paneller gerçekleştirildi.

 

SEMPOZYUM İÇİN 132 BİLDİRİ KABUL EDİLDİ

Sempozyum için bilim ve hakem kurulu tarafından 132 bildirinin kabulüne karar verildiğini belirten MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, " Program kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Sergisi’nin yanı sıra karma resim sergisi de ziyarete açılmıştır. Özellikle yerel tarih boyutunda, Anamur ilçemizin Osmanlı Devleti Dönemi’ndeki durumunu geçmiş ve günümüz bağlamında anlamımızı sağlayan arşiv belgelerini incelemenizi tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM VE KÜLTÜRDE DİJİTAL VATAN KONUŞULDU

Sempozyumda Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal'ın yoğun işleri sebebiyle katılamadığı ve video olarak hazırladığı açılış konuşmasının ardından 25. 26. ve 27. Dönem MHP Milletvekilliği yapan Arzu Erdem söz aldı. Arzu Erdem açılış konuşmasında "Eğitim ve Kültürde Dijital Vatan" konusu üzerinde durdu.

Arzu Erdem'in konuşmasının ardından "Bir toplumun kalkınması ve muassır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için bilimde, sanatta, kültürde, sporda, yani her alanda yetkin bireylerin yetişmesi gerekir” diyerek açış konuşmasına başlayan Anamur Kaymakamı Bilal Özdemir, "Bu hususların gerçekleşmesi için özellikle sağlam bir kültüre, sürdürülebilir ve kalıcı bir eğitim sistemine gerek var. Bu sempozyumun şehrimize, ülkemize ve bilim dünyasına faydalı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kadim bir geçişe sahip olan Anamur ilçesinde eğitim, öğretim ve kültüre önem verdiklerini belirten Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Anamur Belediyesi olarak bu konudaki çalışmalarından bahsederek açılış konuşmasını tamamladı.

Eğitimin kalitesinin bir ülkeyi şekillendirdiğini belirterek açılış konuşmasına başlayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzmanı Dr. Serkan Ökten, sürekli çağa uyum sağlaması gereken eğitim sistemi ve kültür hakkında açıklamalarda bulundu.

Her konuşmacının ardından plaketlerin de verildiği açılış konuşmalarının hemen sonrasında Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, "Eğitimde ve Kültürde Mavi Vatan" konu başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, denizciliğimizin önemine dikkat çektiği sunum ilgiyle izlendi.

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı'nın "Eğitimde ve Kültürde Mavi Vatan" konu başlıklı sunumunun ardından Üniversite ile Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ile Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Açıkgöz imzaladı.

Sempozyumun ilk gününde Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Sergisi ve halk oyunları gösteriminin ardından "Taşeli Yöresi Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Potansiyeli", "Türkiye Yüzyılında Eğitimin Geleceği" ve "Türkiye Yüzyılında Türk Milli Eğitim Sistemi" başlıklı paneller gerçekleşti.

 

PANELLERE İLGİ YOĞUN OLDU

Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar'ın yaptığı sempozyumun ikinci gününde düzenlenen panellere de ilgi büyük oldu. Günün ilk panelindeki konuşmacı Anadolu Ajansı (AA) Türkiye Haberleri Direktörü Hüseyin Yılmaz oldu. Yoğun katılımın gözlendiği panelde Türkiye Yüzyılında Anadolu Ajansı’nı anlatan Yılmaz, ikinci yüzyılda Anadolu Ajansı’nın yapacakları hakkında konuştu. Bir diğer panelde konuşan Basın İlan Kurumu Adana Bölge Müdürü Dr. Çetin Oranlı ise yerel medya ve eğitim konusuna değindi. “Bilimde Yeni Trendler” başlıklı panelde Prof. Dr. Onur Köksal, “Beynim Seni Yerim” başlıklı bir sunum yaparken, Prof. Dr. Turhan Toros ve Dr. Metin Güngör “Yazdırılabilir Sensor Üretimi ve Laboratuvar Şartlarında Spor Psikolojisi Eğitim Örnekleri” hakkında konuştu.

Sempozyumda sunulan bildirilerin özetleri e-kitap olarak, tam metin olarak hazırlanan çalışmalar ise çeşitli indekslerde taranan dergilerde ve isteğe bağlı olarak editörlü uluslararası yayın niteliğinde e-kitap olarak yayımlanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA