Düşük emsal Aydıncıklı’yı zarar ettirecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Düşük emsal Aydıncıklı’yı zarar ettirecek


 

Mersin’in Aydıncık ilçesinde 3 Ekim’e kadar askıda kalacak olan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları için itirazlar alınmaya davam edilirken, Atatürk Mahallesine haksızlık yapıldığı öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en büyük sorunu olan imar planlarında ki gecikme sürerken özellikle altyapı eksiklikleri nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanan Aydıncık ilçesi bu durumdan olumsuz anlamda en çok etkilenen bölgelerden biri olmaya devam ediyor.

Mersin’de 20 yıldır çözülemeyen imar planları sorunu için son 10 yıldır devam eden çalışmalar sürürken askıya çıkan Aydıncık İlçesi 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları için Eylül ayı başında yeniden itiraz alınmaya başlandı.

 

AYDINCIK İMAR PLANI 3 EYLÜL 2024 – 3 EKİM 2024 TARİHLERİ ARASINDA ASKIDA

Planlar sürekli yenilenmesi nedeniyle yaşanan gelişme ilçe gelişiminin önünü tıkarken son olarak 3 Eylül 2024 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesi sonrası askıya çıkarıldı.

Aydıncık Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Erdal Çiftçi de, ilçe sakinlerini planı incelemeleri ve varsa itirazlarını yapmaları için uyarıda bulunarak, “Mersin ili Aydıncık ilçesi 1/5.000'lik ilave ve revizyon Nazım imar planı askıya çıkmıştır Vatandaşlarımızın Mersin Büyükşehir koordinasyon Merkezi veya Aydıncık Belediyesi imar bölümünden detaylı bilgi alabilirler. Askı süresi bir aydır. İlan 3 Eylül 2024 – 3 Ekim 2024 tarihleri arasında askıda kalacaktır, tüm vatandaşlarımıza duyurulur” dedi.

 

AGİKDER UYARMIŞTI

Konuyu yakından takip eden ve uzun süredir imar planlarının bir an önce tamamlanması için kamuoyu oluşturmaya çalışan Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER) de, bir çok defa yaptığı çağrı ile planların sağlıklı bir şekilde daha fazla gecikme yaşanmadan çıkarılması için çağrıda bulunmuştu.

Sürece ilişkin halkın yeterli bilgi sahibi olmaması nedeniyle ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Bilgilendirme Ofisi kurulmasını da talep eden dernek, talebine yanıt alamamıştı.

 

ATATÜRK MAHALLESİ’NE İMAR HAKSIZLIĞI MI YAPILDI?

 

Son olarak AGİKDER’in sosyal medya platformu üzerinden yapılan bazı paylaşımlarda, Aydıncık’a haksızlık yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

Paylaşımda, Aydıncık 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planını incelediğini açıklayan bir grup uzman, “İmar planlamasında Atatürk Mahalle sakinleri kendilerine yapılan haksızlığı ne derece biliyorlar?” sorusunu gündeme taşıdı.  

Konuyla ilgili söz konusu paylaşımda, “Nazım imar planındaki en büyük hata, Atatürk Mahallesindeki parsellerin tamamına verilen haksız ve hukuksuz emsal oranıdır. Böyle bir plan, öncelikle Aydıncık’ın gelişimini olumsuz etkileyecek olup sağlıksız bir kentleşmenin de temellerini de atmaktadır.

 

DÜŞÜK EMSAL VATANDAŞA ZARAR ETTİRECEK

Vatandaş açısından ise 1 dönüm arsasına D-400 üzeri dahil olmak üzere mahallenin büyük bir çoğunluğuna 0,50 oranında yoğunluk verilmesi ne anlama gelmektedir?  Diğer Mahallelerdeki benzer arsaya göre 500 metrekare daha az kapalı alan yapacak demektir. Bu da Atatürk Mahallesindeki vatandaşın dönüm başı 4-5 ev zararı demektir.

Asıl önemli olan ise bu mahalleye düşük oran verilmesi imar mevzuatına, tüm bilimsel raporlara, hukuka ve devletin tarım politikalarına aykırı olup adaletsiz ve haksız bir planlamadır. Plan kesinleşmeden derhal düzeltilmelidir.

Nasıl düzeltileceğinin de çözümleri vardır. Ancak bu Mahalleye kimse sahip çıkmadığına göre önce kendisi sahip çıkmalı ve hakkını aramalıdır. Bunun için yasal itiraz süresi geçmeden hızlıca haksızlığa uğrayan mahallelinin kendi arasında bir toplantı yapmasını öneriyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA