Mersin iş dünyası havalimanı ile buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin iş dünyası havalimanı ile buluştu


 

Mersin’in 14 yıldır tamamlanmasını beklediği havalimanı açıldıktan sonra işletmeci şirket Kozuva’nın Adana ile yakın temaslar kurması tepki çekerken beklenen buluşma nihayet gerekleşti! Mersin oda, borsaları Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda bir araya geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de faaliyet gösteren TOBB’ye bağlı oda ve borsalar Müşterek Toplantıda bir araya geldi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda düzenlenen toplantıda, bölgedeki stratejik yatırımların kalkınmaya etkisi, Oda ve Borsaların yeni nesil hizmetlerle ilgili yürüttüğü çalışmalar, istihdam ve mesleki eğitim konuları, marka ve tanıtım yönünde yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi ile tarım başta olmak üzere bölge ve sektör bazlı yaşanan sorunlar ele alındı.

 

KOZUVA’DAN, PATRONLARA HAVALİMANI BİLGİLENDİRMESİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın ev sahipliğinde, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı yönetiminde gerçekleşti. Oda/Borsa Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterlerinin katılımıyla yapılan toplantıda Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın işletmeciliğini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu bünyesindeki Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kozuva, Çukurova Uluslararası Havalimanı Direktörü Oğuz Oflaz ve yöneticileri havalimanı hakkında kapsamlı bilgi verdi. Havalimanının bölgesel kalkınma üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği toplantıda daha sonra gündem konularına geçilerek bölgesel konular ile Oda ve Borsaların yürüttüğü faaliyetler görüşüldü. 

 

NELER KONUŞULDU?

Bölgedeki stratejik gelişmelerin değerlendirildiği, dijital ve yeşil dönüşüm, iklim değişikliği, e-ticaret gibi yeni nesil hizmetlere yönelik yapılan çalışmaların konuşulduğu toplantıda yerel değerlerin tanıtımı için gerçekleştirilen çalışmalar ile istihdam ve mesleki eğitim konuları gündeme alındı. Daha sonra sektörel sorunlar ele alınarak tarımda yaşanan sıkıntılara değinildi. Tarımda yeni açıklanan 3 yıllık destekleme paketi ve eksiklikleri, zeytinyağı ihracına getirilen yasağın negatif etkisi, iklim değişikliğinin sektöre etkileri ve işçilik sorunu masaya yatırılan diğer önemli gündem konuları arasında yer aldı.

Mersin İli Oda/Borsaları olarak yürütülecek ortak çalışma ve işbirliklerinin görüşüldüğü toplantıda daha sonra başkanlardan gelen görüş ve öneriler değerlendirildi.

Toplantı akabinde ise Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak,  Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kozuva’ya Odalarının yeni üyesi olmaları dolayısıyla üyelik belgesini takdim ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA