Mersin’de okullara 490 personel alınacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de okullara 490 personel alınacak


 

Mersin genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere alınacak 490 kişilik kadrolar için başvurular sona erdi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen okullarda yaşanan temizlik krizi devam ediyor.

İktidarın "tasarruf tedbirleri" adı altında devreye soktuğu İşgücü Uyum Programı (İUP), okullarda temizlik görevlilerinin haftada yalnızca 3 gün çalışmasını öngörmesi, kalan 2 günün temizlik işlerinin velilerin sırtına yüklenmesi tepkileri beraberinde getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, İUP’deki ücret düşüklüğü ve başvuru azlığı sebebiyle okullardaki temizlik personeli sorununun çözümü için çareyi geri dönmekte buldu. MEB bir kez daha Toplum Yararına Programını (TYP) devreye soktu.

 

6 AYLIK ÇALIŞMA DESTEĞİ

Bu kapsamda Mersin genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta dereceli okullara temizlik personeli alımı için çağrıya çıkıldı.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 24 Eylül’de başlayan başvurular, 26 Eylül tarihinde sona erdi. 

Okullarda 1 Ekim 2024 ve 31 Mart 2025 tarihleri arasını kapsayacak 6 aylık çalışma süreli program kapsamında Mersin’e bakanlıkça 490 kişilik kadro hakkı tanındı.

 

KADRODA ASLAN PAYI AKDENİZ VE TARSUS’A VERİLDİ

Mersin genelinde ki 13 ilçe için açılan kadro sayısında aslan payını 65 kişi ile merkez Akdeniz ve Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aldı.

Bunları 55 kişilik kadro ile Yenişehir, Toroslar, Silifke ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri takip ederken, Mezitli’ye 35, Mut’a 25, Gülnar’a 15, Aydıncık’a 10, Bozyazı’ya 10 ve Çamlıyayla’ya da 10 kişilik kadro verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA