Ergün Penbe imzayı attı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ergün Penbe imzayı attı


 

Yaşadığı yönetim krizi sonrası sezona kötü bir başlangıç yapan ve üst üstü mağlubiyetler alan Yeni Mersin İdman Yurdu, gidişatı değiştirmek için Teknik Direktörlüğe Ergün Penbe’yi getirdi. İmzayı atan Penbe, zor günler geçirildiğinin bilincinde olduğunu söyleyerek, kenetlenme çağrısı yaptı.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta oynadığı 5 maçtan sadece 1 puan alabilen temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu, Okan Kopan’dan boşalan Teknik Direktörlük koltuğuna Ergün Penbe’yi getirdi.

Kulüp binasında gerçekleştirilen imza törenine yöneticilerde katılırken, Zonguldaklı Teknik Direktör Ergün Penbe kendisini bir yıllığına Yeni MİY’li yapan imzayı attı.

 

“ZOR BİR SÜREÇ AMA LİGİN BAŞINDAYIZ”

Takımla birlikte en kısa sürede çalışmaya start vermesi beklenen Penbe, imza töreninde yaptığı konuşmada “Hakikaten zor bir süreçte geldik. Ama ligin başında olmamızdan dolayı biraz da şanslıyız diye düşünüyorum. Hamleler yapma şansımız olduğumuzu düşünüyorum. Deneyimli kadromuzla benim bilgi birikimimle oyuncu dokunmamızda Mersin İdman Yurdu'nu güzel yerlere getireceğimize inanıyoruz” dedi.

 

“İYİ EKİP OLUR, BİRBİRİMİZE KENETLENİR, SAHİP ÇIKARSAK ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

Camiayı tanıdığını aktaran Penbe, “Futbolcu kardeşlerimle birlikte Yeni Mersin İdman Yurdunu hak ettiği yere taşımaya çalışcağız. İşimiz kolay değil zor bizim işimizde zoru başarmak hep beraber yönetimle, futbolcu kardeşlerimizle ve teknik ekibimizle bu zor görevin üstesinden gelmeye çalışacağız. İnanmak başarmanın yarısıdır çalıştığınız ve inandığınız zaman başarabiliyorsunuz. Bu bir ekip oyunu, iyi ekip olur, birbirimize kenetlenir, sahip çıkarsak üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“KORKSAYDIK BURADA OLMAZDIK”

Maçların sahada kazanıldığını da dile getiren Ergün Penbe, açıklamasını şöyle sürdürdü; “İyi mücadele edersek Yeni Mersin İdman Yurdu ruhunu sahaya yansıtırsak güzel işler çıkaracağımızı düşünüyorum. Tekrar camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bir şey daha var taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Şehrin dinamiklerinin desteklerini bekliyoruz. Çünkü bu sadece benim değil onlarında takımı herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyorum. Korksaydık zaten burada olmazdık. İnandılar ki bu göreve bizi laik gördüler, bizde ekip olarak kendimize inandığımız için buraya geldik.

 

“OYUNCULAR KENDİNE İNANMALI”

Evet dediğimiz gibi zor bir süre. 5 maçta 1 puan toplanmış ama 3 puanlı sistemde 1 maç kazandığınız zaman baktığında puansal olarak yakın oluyor rakipler hemen üst sıralara çıkabiliyorsunuz. Önemli olan o havayı yakalayabilmek oyucularımıza buna inandırabilmek biz kendimize inanıyoruz. Ekibimizde yöneticilerimizde kendine inanıyor. İnanması gereken tek kişi oyuncular bunları da onlara aşılayacağız. Yeni Mersin İdman Yurdu ruhunu sahaya yansıtırsak çok daha güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz.  O yüzden korku bize göre bir şey değil tabi ki zorluklar var bizim işimizde o zorlukları aşmak.

 

“MAÇ MAÇ DÜŞÜNECEĞİZ”

Bundan sonra maç maç düşünmemiz lazım oynayacağımız her maçı kazanıp puan ve puanlar alabilmek ondan sonrasına önümüze bakmamız gerekiyor. Seri yakaladığınız zaman çok daha farklı yerlere gelebiliyorsunuz bu ligde. Ben Ankara Demirspor maçına gittim iki takım arasında bizim o kadar zorluklara yaşamamıza rağmen hiç o kadar büyük fark görmedim. Maçı kazanabileceğimiz noktalarda geldi şanslarda geldi ama olmadı. Önemli olan burada takıma hava ve ivme kazandırıp kazanabildiğimiz kadar maç kazanmak bir bakmışsınız playoff potasındayız, ikinci yarıya başladığımızda her şey olabilir. 3 puanlık sistemde futbol bu futbolun güzelliği bu kazanacağız maçı kazanamıyorsunuz çok iyi oynuyorsunuz ama olmuyor. Olabiliyor bunlar ama biz ümitliyiz takımı iyi yerler taşımak için elimizde gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız tüm mesaimizi buraya harcayacağız biz inanıyoruz önemli olan oyuncularımızın da buna inanması.

 

“İYİ İŞLER YAPACAĞIZ, SİZ DE İNANIN”

Hafta vermek doğru olmaz burada oyuncuların istek ve arzuları çok önemli burada biz tabiî ki tüm birikimlerimizi ekibimizle birlikte onlara aşılayacağız. Şimdi birçok handikapla karşı karşıyayız iyi bir kamp dönemi geçmemesi oyuncu transferlerin geç olması bir takım için bunlar hep handikap biz bunları bile bile geldik ama. Ben takımı izledim burada bir şeylere dokunabileceğimize biz karar verdik orada anladık zaten. Hakikaten bu takım iyi bir kamp dönemi geçirmeyi başarmış olsaydı Yerinde bir Mersin İdman Yurdu olsaydı çok farklı bir maç izliyor olabilirdik burada. Ama biz bundan sonra nasıl kazanabiliriz nasıl ivme kazanabiliriz bunun peşinde olacağız. İyi işler yapacağımıza biz inanıyoruz sizlerde inanın” diye konuştu.

Öte yandan Yeni Mersin İdman Yurdu çıktığı 5 maçta 4 mağlubiyet 1 beraberlik alarak 1 puanla 16. sırada yer alıyor. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA