MDOB’dan muhteşem açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MDOB’dan muhteşem açılış


 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Yıllardır kentin kültür ve sanat yaşamına büyük bir katkı veren Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yeni sezonu muhteşem bir gece ile açtı.

MDOB, 2024-2025 sezonuna görkemli bir açılış ile başladı. Orkestra Şefliğini Tulio Gagliardo Varas’ın yaptığı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösteri, Mersinli sanatseverlerin beğenisini topladı. Gösteride MDOB Orkestrası, koro ve bale sanatçıları sahne aldı. Birbirinden eşsiz aryaların seslendirildiği konserde solistlere MDOB, orkestrası ile bale sanatçıları eşlik etti.

MDOB’un Sezon Açılış Gösterisi kapsamında, 2024-2025 sezonu boyunca sahnelenecek Carmen Operası’ndan Tarantalla’ya, Romeo ve Juliet Operası’ndan Muhteşem Gatsby Balesi’ne, Evita Müzikali’nden Maskeli Balo ile Tosca Operası’na kadar pek çok eser izleyenlerden alkış aldı. Gösteri kapsamında gecede 21 eserden kesitler sahnelendi.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Serbülent Biçer'in rejisini hazırladığı konserin orkestra şefi Tulio Gagliardo Varas. Gecenin dans koreografisini Ender Üçdemir yaparken, koro şefliğini Anıl Aydın üstlendi. Kostüm tasarımı Hatice Kaptı, Işık Tasarımı Tarı Deniz, Video- Projeksiyon ise Umut Özdemir imzası taşıdı.

Solistler: Soprano, Ecem Yazoğlu, Soprano, Simge Büyükedes, Soprano, Sevinç Demirağ, Mezzosoprano, Nihan Çetin Aydın, Mezzosoprano, Asude Karayavuz, Tenor, Bülent Bezdüz, Tenor, Aydın Uştuk, Bariton, M. Ali Tutar, Bas, Hasan Berk ve Bas, Tuncay Kurtoğlu performansları ile büyük beğeni topladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA