Mersin Arkeoloji Günleri başlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Arkeoloji Günleri başlıyor


 

Tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin öne çıkan şehirlerinden biri olan Mersin’in hazinelerinin ele alınacağı Arkeoloji Günleri bu yıl 4, 5 ve 6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin’de bu yıl İçel Sanat Kulübü tarafından 29’uncusu düzenlenecek Arkeoloji Günleri için geri sayım başladı.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin öne çıkan şehirlerinden biri olan Mersin’in hazinelerinin ele alınacağı etkinlik 4, 5 ve 6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

“HAVALİMANI AÇILDI, TURİZM TANITIM ÖNEMLİ”

Etkinlikle ilgili kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Fatih Alkar, kentin önemli ören yerleri, sit alanlarını korumak ve geleceğe taşımak adına akademisyenler ile organizasyonu yaptıklarını vurguladı.

Mersin’in tanınması, İzmir, Efes gibi anılması, turizm destinasyonlarında yer bulabilmesi için arkeolojik değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Alkar, Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın da açılmasının bu süreçte önemli bir gelişme olduğunu aktardı.

 

“KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Alkar, “Mersin'imizin tanıtımına daha çok yapabilmek, ülkemizi daha iyi anlatabilmek için çalışıyoruz. Türkiye’de eşi benzeri olmayan geleneksel hale getirdiğimiz Arkeoloji Günlerinde, akademisyenlerimiz önemli sunumlar yapacaklar.

Kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkma bilincini geliştirmek ve arttırmak amacıyla yaptığımız bu buluşmaya katkı verenlere de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Tasarruf tedbirleri kapsamında bu sene yere yönetimlerden yeterli desteği göremeyen ve yoluna daha çok STK’lar ve arkeolojiye, tarihe, kültüre önem veren isimlerin katkıları ile devam ettiklerini söyleyen Alkar, bu kapsamda etkinlik kapsamında özel ödülün Dr. Ali Yücelen’e verileceğini açıkladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA