Bisiklet tutkunları, 3. Kleopatra Bisiklet Festivali’nde buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bisiklet tutkunları, 3. Kleopatra Bisiklet Festivali’nde buluştu


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenen 4-5-6 Ekim tarihlerini kapsayan ‘Tarsus 3. Kleopatra Bisiklet Festivali’ törenle başladı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi ile Tarsus Bisiklet Topluluğu iş birliğinde 4-5-6 Ekim tarihlerini kapsayan ‘3. Kleopatra Bisiklet Festivali’nin açılışı törenle yapıldı.

Katılımcılar 3 gün boyunca Tarsus içinde ve çevresinde bisiklete binerek bir yandan bisikletli ulaşım konusunda farkındalık oluşturulacak bir yandan da yaşadıkları kentlere güzel anılarla dönecek. Festivale 32 farklı kentten 250 bisikletli katılıyor. Festival ile Tarsus’un tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı, sağlıklı bir ulaşım seçeneği olarak bisiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla ilgili farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Festival sayesinde bisiklet tutkunları; hem tarihi ve turistik açıdan zengin Tarsus'u keşfediyor hem de bisikletin sağlıklı bir ulaşım aracı olarak kullanımını teşvik etme imkânı sunuyorlar. Festival ile katılımcılar spor yaparken, Tarsus’ta tarihi bir yolculuğa da pedal çevirdiler.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise konuşmasında bisikletin hem çevre hem de insan sağlığına olan katkısına yer verdi. Tarsus’un bisiklet kullanımına çok uygun bir kent olduğunu söyleyen Boltaç, “Her zaman her yerde karbon ayak izini azaltmak için hep bisiklet sürelim, pedalları çevirelim. Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir gelecek istiyorsak bisiklet topluluğumuzla beraber her zaman bir arada olacağımızın söylenmesini, bilinmesini istiyorum. Kentimiz bisiklet sürmek anlamında çok elverişli bir kent. Çok yakışıklı dağlarımız ve çok da güzel bir denizimiz var. Ama maalesef üzülerek söylüyorum ki bunu karbon salınımıyla kirletmeye çok meyilli bir kentiz. Ama hep birlikte bunu aşacağız. Güzel işler başaracağız. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza 3. Kleopatra Bisiklet Festivali’nden dolayı teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Uyumla, huzurla, memnuniyetle sizler için çalışacağız” diye konuştu.

Festivalde Tarsus Bisiklet Topluluğu adına konuşan Dr. Ali Cerrahoğlu da bisikletli yaşamın önemine ve güzelliklerine değindi. Toplumda bisiklet kullanımının yaygınlaşması adına Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’nin önemli destekleri olduğunu vurgulayarak, “Sağlıklı, çevre dostu bir ulaşım şekli olan bisikleti Tarsus'ta yaygınlaştırmayı başaracağız. Sizler buna çok güzel birer örnek oluyorsunuz. Yerel yönetimimiz her zaman yanımızda. Çok teşekkür ediyoruz. Kendileri de bisiklet kullanarak her zaman yanımızda oldular, her zaman öncüsü oldular” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA