Akdeniz’den okul temizliği hizmeti engellendi iddiası | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’den okul temizliği hizmeti engellendi iddiası


 

Haber Merkezi

 

Ekim ayı ilk Meclis toplantısının açılışında söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, kent ve ülke gündemine dair bir takım konu ve sorunlar hakkında açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. Özellikle velilerin talebi üzerine, ilçe genelindeki okullara vermek istedikleri temizlik ve tadilat hizmetinin engellendiğini söyleyen Sarıyıldız, üniversite öğrencilerine ücretsiz kurs verdikleri etüt merkezi ile kadınlara mesleki kurslar veren kültür ve sanat evlerindeki öğretmen ve eğitmenlerin de tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilip Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geri çekildiğini ifade etti.

 

10 EKİM ANKARA GARI KATLİAMI…

Eş Başkan Sarıyıldız; sözlerine, 2015 yılında Ankara Garı’nda, terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleşen ve 109 vatandaşın hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı bombalı saldırıda yaşamını yitiren yurttaşları anarak başladı. Sarıyıldız; “Ülkemizde ve dünyada barış, kardeşlik ve eşitlik olsun diyen sivil insanların, sivil toplum örgütlerinin, sendikalar ve meslek örgütlerinin düzenleyeceği Barış Mitingine gitmek için bulundukları Ankara Garı’nda, İŞİD terör örgütü tarafından gerçekleşen katliamda yüzü aşkın canımızın yitirdik, 500’den fazla insanımız yaralandı.  Coğrafyamızda büyüyen savaş ortamının karşısında her zaman olduğu gibi insan haklarından asla taviz verilmemesi, adalet, eşitlik ve özgürlük talebimizin en yüksek ağızdan dile getirilmesi ve toplumumuzun, dünyanın barış iklimine öncülük edecek bir toplum olması için çağrıda bulunuyoruz. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması için tarihe not düşülmesi gerektiğini hatırlatıyoruz” diye konuştu.

 

“NARİN CİNAYETİNDE ETKİN BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMELİ”

Diyarbakır’da 9 yaşındaki Narin Güran’ın katledildiği olayı da hatırlatan Eş Başkan Sarıyıldız, “Olayın perde arkası, yargı mensupları tarafından araştırılıyor. Biz etkin bir soruşturmanın yürütülmesi ve bu cinayete sebep olanların ağır bir şekilde cezalandırılması için yargının üzerine düşeni yapmasını gerektiğini vurguluyoruz. Bu olay hepimizi derinden üzdü. Fakat ne yazık ki ilk değildi, biz son olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

“OKULLARIMIZIN TEMİZLİĞİ VE TADİLATINDA ENGELLERLE KARŞILAŞIYORUZ”

Okulların temizliği ile ilgili ailelerden talep ve şikayetler geldiğini de kaydeden Eş Başkan Sarıyıldız, şöyle konuştu; “Özellikle çocuklarımızın eğitim aldığı okul çevresi ve içinde ciddi hijyen sorunu olduğu, temizlik ihtiyacının istenen düzeyde karşılanamadığı, okulların teknik alet, oyun ve spor gruplarında eksikler olduğu, okullara boya ve inşaat tadilat desteği verilmesiyle ilgili ailelerden talepler geliyor. Tabi bizler, gelen bu taleplere yanıt vereceğimizin sözünü verdik. Fakat sahada farklı bir anlayışla karşılaştık. Üzülerek söylüyorum ki; Kaymakamlıktan okullara; ‘belediyelerden destek istemeyin’ yönünde bir talimatın gittiğini duyuyoruz. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Valilik, Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili tüm müdürlüklere çağrıda bulunuyoruz. Ortak çalışmaya hazır olduğumuzu, imkanlarımız kapsamında çocuklarımızın daha temiz, hijyenik ve güvenli ortamda eğitim alabilmeleri için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Okullarımızdan, bize yapılacak başvurulara kesinlikle kayıtsız kalmayacağız.”

 

“TASARRUF TEDBİRLERİ GEREKÇESİYLE, ETÜT MERKEZİ VE KÜLTÜR EVLERİNDEN ÖĞRETMENLER GERİ ÇEKİLDİ”

Akdeniz Belediyesi’nin, üniversite hayali kuran dezavantajlı durumdaki öğrenciler için hizmet veren Metropol Gökdelen binasında bulunan Etüt Merkezi’ni sürdürmek istediklerini de kaydeden Eş Başkan Sarıyıldız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bu konuda taslak bir protokol hazırlayıp imzaladığını ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yanıt beklediklerini kaydetti.

“Bizden yana her şey tamam. Biz protokol metnini bile hazırlayıp imzaladık diyen Sarıyıldız; “Etüt merkezimizin gerçekten uzun süre önce açılması gerekiyordu. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘tasarruf tedbirleri’ adı altında öğretmenleri merkezden geri çekti. Mahallerde bulunan kültür ve sanat evlerimizde, yine Halk Eğitimden gelip kurs veren hocalarımız da geri çekildi. Sorunların aşılması ve bu hizmetlerin sürmesi için her 2 kurumla iletişim içindeyiz, elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Mersin’de üzeri açık olan su kanallarına bir kez daha dikkat çeken Eş Başkan Sarıyıldız; Valilik, DSİ, Büyükşehir ve ilçe belediyelerin işbirliği yaparak, bu kanallarda meydana gelen çocuk ölümlerinin, boğulmaların önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması çağrısında bulundu.

Sarıyıldız, özellikle dezavantajlı durumdaki gençlerin ve çocukların eğitimine destek vermeye devam edeceklerinin de altını çizerek; “Meclisimizden oybirliği ile aldığımız kararla üniversite kazanan gençlerimize nakdi destek sağlayacağız. Küçük çocuklarımıza da yine belediyemiz imkânları ölçüsünde kırtasiye desteğini sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA