ÇBK Mersin Avrupa’da fırtına gibi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK Mersin Avrupa’da fırtına gibi


 

FIBA Kadınlar EuroLeague’deki temsilcimiz ÇBK Mersin, Zabiny Brno engelini de rahat geçerek Eurolig grubunda zirveye yükseldi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu ikinci haftasında ÇBK Mersin, Servet Tazegül Spor Salonunda ağırladığı Çekya'nın Zabiny Brno takımını 88-74 yenerek Avrupa’da fırtına gibi esmeye devam ediyor. Grubun ilk maçında Fransız ekibini yenen ÇBK Mersin grubun ikinci maçında Çekya ekibini de devirerek B grubunda liderliğin sahibi oldu. ÇBK Mersin grubun 3. maçında Yunan ekibi Olympiakos ile oynayacak.

 

 

ÇBK OYUNUN TEK HÂKİMİYDİ

Servet Tazagül Spor Salonunda oynanan maçta ÇBK Mersin ilk çeyrekte muhteşem bir oyun sergiledi. Taraftarı ile bütünleşen Çukurova ekibi rakibine kurduğu baskı ile ilk çeyreği 29-13 önde bitirdi.

2. Çeyrekte oyuna ortak olmak isteyen Çekya ekibi Zabiny Brno farkı bir ara 10 sayıya kadar indirse de oyunun kontrolünü tekrar eline alan Çukurova ekibi devreye 53-38 önde girmeyi başardı.

3. Çeyrekte iyice oyununun hakimi olan ÇBK Mersin rahat bir şekilde son çeyreğe 18 sayı farkla 73-55 girmeyi başardı.

Artık maçın iyice kopma noktasına geldiği son çeyrekte potanın perileri maçı 14 sayı farkla 88-74 kazanarak Avrupa’da oynadığı ikinci maçı da kazandı. Maç boyunca olağanüstü bir performans sergileyen ÇBK Mersin oyuncusu Marine Johannes 24 sayı atarken 2 ribaund ve 6 asist ile maçın yıldızı oldu.  

 

Hakemler: Paulina Karolina Gajdosz (Polonya), Natasa Dragojevic (Karadağ), Amalia Marchiş (Romanya)

 

ÇBK Mersin: Regan Magarity 19, Marine Fauthoux 7, Illiana Rupert 11, Marine Johannes 24, Karlie Samuelson 8, Natasha Howard 4, Yvonne Anderson 12, Maria Araujo, Derin Yaya, Sinam Ataş 3

 

Zabiny Brno: Petra Zaplatova 13, Eliska Hamzova 22, Steph Kostowicz 9, Elissa Cunane 13, Simona Sklenarova, Katerina Zeithammerova 2, Nikola Dudasova 5, Emma Cechova 2, Nikolina Knezevic 8

 

1. Periyot: 29-13 (ÇBK Mersin lehine)

 

Devre: 53-38 (ÇBK Mersin lehine)

 

3. Periyot: 73-55 (ÇBK Mersin lehine)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA