“Sahte doktora karşı ne yaptınız?”


 

AKP milletvekili aday adayı Özcanlı’nın mezuniyetinden 1 yıl sonra uzman doktor olarak görev yapmaya başladığı ve uzmanlık belgesini ABD’deki 1 günlük eğitim sonrası aldığı ortaya çıkarken, bu duruma tepki gösteren CHP’li Atıcı, hükümete; “Sahte doktora karşı ne yaptınız?” sorusunu yöneltti.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, sahte diplomalı acil uzmanı ile ilgili skandala ilişkin yaptığı açıklamada hükümeti sert sözlerle eleştirerek, konuyla ilgili sağlık Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

 “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diploma tartışması bitmeden, Sağlık Bakanlığı'nda sahte uzmanlık diploması skandalı ortaya çıktı” diyen Atıcı, Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde sahte diploma ile çocuk acil uzmanının çalışmasına tepki gösterdi.

Milletvekili Atıcı, konu ile ilgili Sağlık Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Ulusal basında çıkan bir haberde, Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde, çocuk acil uzmanı olarak çalışan M. A. Ö. isimli bir hekimin yurt dışından aldığı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık ve Çocuk Acil yan dal uzmanlık diplomalarının sahte olduğu, sahte olduğu iddia edilen bu diplomaların Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığı iddia edilmektedir.

 

YASALARA AYKIRI!

Basında çıkan haber ve sonrasında yaptığımız araştırmalara göre ilgili kişinin 2012 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduğu, ardından Siirt’te zorunlu hizmete başladığı ve 2013 yılında henüz zorunlu hizmeti bitmeden istifa ettiği anlaşılmaktadır.

2013 yılında pratisyen hekim iken istifa eden kişinin yaklaşık 2.5 yıl gibi kısa bir süre sonra Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Acil Uzmanı olarak göreve başladığı bilinmektedir. Oysa bir hekimin çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olabilmesi için, tıp fakültesini bitirdikten sonra dört yıl, bunun da üzerine çocuk acil uzmanı olabilmesi için iki yıl eğitim alması gereklidir. Bu nedenle 2013 yılında istifa eden bir pratisyen hekimin 2016 yılında çocuk acil uzmanı olması mümkün değildir.

Adalet ve Kalkınma Partisin’den milletvekili aday adayı olduğu da iddia edilen bu kişiye, hak etmediği halde, Sağlık Bakanlığı tarafından yasalara aykırı bir şekilde ve bilinçli olarak, uzmanlık belgeleri verildiği kanısı uyanmıştır.

 

BAŞKALARI DA VAR MI?

Buna göre: Basında çıkan ve sahte uzmanlık diplomalı olduğu iddia edilen bu hekim hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi işlemler yapılmıştır? Türkiye’deki yasalara göre tıp fakültesi sonrası mecburi hizmet hariç, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlığı ve çocuk acil yan dal uzmanlığı toplam en az 6 yıl olacağına göre; 2012 yılında mezun olan bu doktor nasıl yan dal uzmanı yapılmıştır? Çocuk sağlığı uzmanlığını Türkiye’de yapmadığı iddia edilen bu hekimin, eğitim yılları da uymamasına rağmen denkliğini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden aldığı doğru mudur? Yasa dışı işlemlerle uzman yapılan bu kişinin denkliğin verenler ve atamasını yapanlar hakkında ne tür işlemler yapılmıştır? Önergemize konu olan bu kişinin tıp doktoru diploması gerçek midir? Bu kişinin üniversite sınavına giriş belgeleri de incelenecek midir? Ülkemizde benzer şekilde ve usulsüz olarak uzmanlık verilen başka kimseler olup olmadığını araştırmayı düşünüyor musunuz?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA