BURCU KAYA
Mersin’de yenilenen Gülnar yolu çalışmaları kapsamındaki Tuztaşı-Geçirim-Uşakpınarı viyadük projesinden vazgeçilerek yerine beton dolgu geçit yapılacağı haberi Gökbelen ve çevresindeki mahalleleri harekete geçirdi.
Gökbelen Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri bu kapsamda Silifke'de çeşitli ziyaretler yaparak viyadükten vazgeçilmemesini istediler.
Gökbelen Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Eren, Sayman Celal Necati Üçyıldız, Başkan Yardımcısı Rıfat Yörük ile Gökbelen gönüllüsü Nuran Üçyıldız ve Eski Akdere Belediye Başkanı Yaşar Akış’tan meydana gelen heyet, sırasıyla Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Gökhan Arslan ile AKP İlçe Başkanlığını ziyaret etti. AKP’deki görüşme Başkan Mehmet Emin Kurt ilçe dışında olduğundan nöbetçi başkan Sıddık Şen ile gerçekleştirildi.
BETON DOLGU BALANDIZ’I ETKİLEDİ
Samimi bir havada geçen görüşmelerde hazırladıkları bildiriyi sunan heyet mensupları destek bekleyerek şu açıklamayı yaptılar; “Devasa beton dolgunun bölgenin doğal hava akımını keserek rahatlatıcı rüzgârlardan mahrum bırakacağını düşünüyoruz. Nitekim Balandız’a yapılan beton dolgu yüzünden artık bu yaylamızın meltem rüzgârlarından yeteri kadar yararlanamadığını öğrendik.
VADİ DOLDURULMASIN!
Bizler; Gökbelen, Geçirim, Işıklı, Akdere, Uşakpınarı sakinleri olarak Balandız halkı gibi kötü etkilenmek istemiyoruz. Viyadükten vazgeçilirse vadi doldurularak yapılacak dolgu geçitin rüzgârlarımıza geçit vermeyeceğini, Geçirim’in esen yelleri geçiremeyeceğini, denizden gelen lodos ve meltemin artık Gökbelen’e uğrayamayacağını, türkülere konu olan meşhur poyrazımızın da Geçirim, Işıklı ve Akdere’ye ulaşamayacağını ayrıca bu kapsamda onbinlerce ağaca zarar verileceğini düşünüyoruz.
Doğanın dengesini bozarak rahatlatıcı rüzgârlarımızın geçişini engelleyecek bu betonlaşma bölge halkı ve yaylacılar için felâket olur! Dolgu geçit rüzgârımıza geçit vermez! Viyadükten vazgeçilmesin! Rüzgârımız kesilmesin!”