“Hızlı tren yer altına alınmalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Hızlı tren yer altına alınmalı”


 

Tarsus Belediye Başkanı Can, hızlı tren projesi ile ilgili ‘siyaset yapıyor’ eleştirilerine tepki göstererek, “Bizlere bunları söyleyenler siyaset yapıyorlar. Hızlı tren projesine karşı değilim, şehrimizde en azından bir bölümün yer altına alınmasını istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, düzenlediği basın toplantısında yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Toy Restaurant’ta düzenlenen toplantıda Başkan Can, mahalle mahalle yapacakları hizmetleri anlattı. Göreve geldikleri günden bugüne 16 hizmetin açılışını  yaptıklarını kaydeden Başkan Can, “Büyükşehir yasasına artık alıştık. Tabi 100 liramızın 60 lirası büyükşehire gitti. 40 lira ile ayakta kalma mücadelesi yapıyoruz” dedi. 
Berdan Projesi’nin ihalesini yaptıklarını da açıklayan Can, Ekim ayı içerisinde projenin temelini atacaklarını söyledi. 
“Ayrıca şu anda Bağlar Mahallesi Kesmen Petrolün karşısındaki halı saha projemiz devam ediyor” diyen Can, “Bittiği zaman oradaki gençlerimiz inşallah spor yapabilecekleri bir komplekse kavuşmuş olacak. Şu anda 129 mahallemiz için 4 parke ekibi kurduk. Bu ekipler köy içinde kullanılan alanları parke yapacaklar. Hedefimiz 2017 yılı sonuna kadar büyükşehir ile mahalle olan köylerimiz parke olacak. Yine Ergenekon mahallesinde kapalı spor salonu, düğün salonu, Pazar yeri inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor” ifadesini kullandı.

ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARI HIZLANDI
Üniversite çalışmaları için de çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Can, “Mevcut üniversite alanı ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Yılbaşına kadar imar değişikliğini bitirip, üniversite alanını 342 dönüm alandan 727 dönüme çıkaracağız. Böyle güzel bir çalışmaya da imza atacağız” dedi. Başkan Can, “Vuslat Meydan projesi maalesef Anıtlar Yüksek Kuruluna takıldı, mevcut projeye sadece yer döşemesi yapmamız için sondaj çalışmaları isteniyor. Sondaj çalışmasını yapacağız. Vuslat Meydanında çıkan sonuca göre hareket çıkacağız” ifadesini kullandı. Kapalı Semt Pazarlarının çatılarında elektrik üretimi ilgili çalışmayı da anlatan Başkan Can, “Kendi elektriğimizi üreteceğiz. Tarsus Belediyesi olarak 2.5 megavatlık güneş enerjisi lisansı aldık.  Tarsus’ta bulunan Pazar Yerlerinin çatılarına güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi ve elektrik üretmeyi planlıyoruz. Şuanda 1 megavat ile ilgili ihale aşamasına geldik” şeklinde konuştu. Açık Hava Gösteri Merkezinin yerine karma otel yapacaklarını da belirten Can, “Açık Hava Gösteri Merkezi’nin yerine karma otel projesi hazırlıyoruz. Otel, konut ve işyeri ile ofisten oluşan karma bir proje olacak. Bu projemiz şehrimize ayrı bir renk katacak ve konaklama sorununu çözmüş olacağız. Aşiyan 2 düğün salonun yan tarafında bulunan araziye gazilerimize ve engellilerimize kar etmeksizin konut projesi düşünüyoruz” dedi.

“HIZLI TREN YER ALTINA ALINMALI”
Hızlı tren projesine de değinen Başkan Can, “Hızlı tren projesiyle ilgili fikrimiz basında değişik yerlere çekildi. Bizlere siyaset yapıyor denildi. Biz siyaset yapmıyoruz. Bizlere bunları söyleyenler siyaset yapıyorlar. Devletimiz bizim, hükümetimiz bizim. Biz şehrimizin faydası için görüşlerimizi beyan ediyoruz. Biz aradaki hattın yer altına alınması ve orada oluşacak boş alanla ilgili yapacak olduklarımızı daha öncede söylemiştik. Orayla ilgili daha önceki görüşlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Tekrar diyorum, hızlı tren projesine karşı değilim, şehrimizde en azından bir bölümün yer altına alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA