YATIRIM ÇİFTÇİDEN HİBE DESTEĞİ DEVLETTEN!


 

Önümüzdeki günlerde Gıda Sanayi İhtisas Bölgesi ile Tarım İhtisas Seracılık Bölgesi kurulması beklenen Tarsus, tarımsal yatırıma hibe desteği ile büyüme peşinde!

GİZEM EKİCİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımlara hibe desteği programları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe Müdürlüğü, Tarsus Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından borsa toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, genç girişimciler yoğun ilgi gösterdi.

TARSUS’A İKİ YENİ OSB GELİYOR!

Toplantıda konuşan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus’ta tarımın ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için yoğun çaba içinde olduklarını belirterek, önümüzdeki günlerde Gıda Sanayi İhtisas Bölgesi ile Tarım İhtisas Seracılık Bölgesi kurulacağını kaydetti. Bereketli topraklar üzerinde kurulu bulunan Tarsus’ta tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi noktasında Bakanlığın tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verdiğine dikkat çeken Murat Kaya, “Tarsus’un ürettiği ürünlerin tarıma dayalı sanayide işlenerek markalarını yaratması gerekiyor. Biz Ticaret Borsası olarak Tarsus’umuzda halkın refah düzeyinin yükselmesi, yaşam kalitesinin artması konusunda var gücümüzle mücadele ediyoruz.

TARSUS’TA, BİR MİLYON DEKARIN ÜZERİNDE ARAZİDE TARIM YAPILIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan da, Tarsus'un Türkiye’nin en önemli tarım havzalarından birisi olduğuna dikkat çekerek, ilçede bir milyon dekar alanın üzerinde bir alanda tarım yapıldığını ve Tarsus’un bölge tarımı alanında Adana ve Mersin’in tarım ürünleri potansiyelinin yüzde 30’unu karşıladığını söyledi.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ KONUSUNDA PLANLAMAYA İHTİYAÇ VAR

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu ise konuşmasında, Bakanlığın Milli Tarım Politikası konusunda çok ciddi adımlar atmakta olduğunu, bunun yanı sıra tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 oranında hibe desteği vermekte olduğunu vurguladı. Tarsus’ta çok çeşitli ürünlerin yetiştirilmesine rağmen ürün çeşitliliği konusunda planlama yapılmadığına dikkat çeken Mustafa Kemal Karaoğlu, “Bizim amacımız sadece yüksek rekolte elde etmek değildir. Yüksek rekolteyle birlikte daha kaliteli ve ihracata en uygun şekilde ürün yetiştirilmesidir. Bizler Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak bu bilinç doğrultusunda çaba gösteriyoruz” dedi.

Mersin İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri ise yaptıkları sunumda, destek programın amacının küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi ile bu tesisler için kurulacak alternatif enerji santrallerine yüzde 50 hibe desteği verilmekte olduğunu ifade ettiler.

Toplantı karşılıklı soru cevap bölümünün ardından sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA