Mehmet Nabi Batuk
Mersin’de FETÖ ve PKK’ya karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında açığa alınan öğretmenler Suat E., Şefik D., Celal D., Özcan Ö., Vildan A., Nebahat K. ve Sibel A. Son yayımlanan Karar Hükmünde Kararname ile tekrar öğretmenlik görevlerine iade edildi. Soruşturma sürecini ve göreve iade işlemlerini değerlendiren Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, diğer üyelerinin de görevlerine dönmeleri için hukuki ve sendikal mücadelelerini sürdüreceklerini ve bölge mahkemesine başvuracaklarını söyledi
“BÖLGE İDARE MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ”
Kendi de öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Sinan Muşlu, son olarak göreve iade edilen öğretmen sayısının 6007 olduğunu, bunlardan 4300 öğretmenin Eğitim-Sen Üyesi olduğunu ifade etti. Göreve iadelerinin sevindirici olduğunu vurgulayan Muşlu, ihraç edilmiş toplam 10 Eğitim-Sen Üyesi öğretmenin görevine tekrar iade edilmesi için Bölge Mahkemesine başvuracaklarını söyledi. Muşlu “Biz bunu yeterli bulmuyoruz. Hatta çok çok eksik buluyoruz. Bu geri dönüşlerin göreve iade işlemlerinin devam etmesi gerektiğini belirtiyoruz. Bu mücadelemiz çeşitli eylem ve etkinliklerle devam edecek. 10 Aralık’ta Mersin’de bir miting gerçekleştireceğiz. 20 Aralık’ta da ihraçların ve açığa almaların durdurulması ve öğretmenlerin kamu emekçilerinin tekrar görevine iade edilmeleri için İstanbul’dan Ankara’ya emekçi yürüyüşü gerçekleştireceğiz” dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ’NİN EN KÖTÜ YILI OLDU”
Görevlerinden alınan ilkokul öğretmenlerinin öğrencilerinin çok sıkıntı yaşadığını sözlerine ekleyen Muşlu, “Açığa alınan öğretmenlerin yerine ücretli öğretmenler görevlendirildi. Maalesef 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı maalesef kayıp bir yıldır. Kitapların henüz tamamlanmadığı hazır olan kitaplarında bir kısmının FETÖ’cüler tarafından hazırlanılmış denilip geri toplanması hala birçok okulda birçok dersin öğretmen ve öğrenci ders kitaplarının henüz ulaşmamış olması bu kadar öğretmenin görevden alınması ihraç edilmesi açığa alınması maalesef 2016 – 2017 eğitim öğretim yılını Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nin en kötü eğitim öğretim ve kayıp yılı olmasını haline getirmiştir.
“İHRAÇ EDİLMİŞ ÜYELERİNE BÖYLE YAKLAŞIYORLAR”
Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir – Sen üyesi olan bazı öğretmenlerin ihraç edildiği için kendi sendikalarından dışlandığını ve sendika binasına alınmadığını ifade eden Muşlu, “Biz diğer sendikalar gibi değiliz. İhraç edilen veya üyesini tanımayan ona selam vermeyen hatta sendikaya geldiğinde onu kovan bir sendika değiliz. Maalesef kendilerine sendika diyen diğer kurumlar ihraç edilmiş üyelerine böyle yaklaşıyorlar. İlgilenmedikleri gibi selam vermedikleri gibi Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyeleridir. Bunlar geliyorlar bizi ziyaret ediyorlar. İnsanlar kendi sendikalarından yüz bulamıyorlar ve dönüp gelip bizim üyemiz olmadığı halde bizden yardım istiyorlar” diye konuştu.