“Uyuşturucudan ölen iki kişiden biri 30 yaşın altında”


 

Dünyada 2014 yılı içerisinde yaklaşık 247 milyon insanın yılda en az bir defa uyuşturucu kullandığını ifade eden Prof. Dr. Şaşmaz, “29 milyon insan uyuşturucu kullanımından hasta ve bunlardan sadece 6’da biri tedavi oluyor. Uyuşturucu kullanımından ölen her iki insandan biri de 30 yaşın altında" ded

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Madde Bağımlılığıyla İlgili Bilmemiz Gerekenler” başlıklı panel düzenlendi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte; medyanın madde bağımlılığı üzerindeki etkisi, uyuşturucu maddenin sokaktaki isimleri, kullananlara uygulanan cezai işlemler, madde bağımlılığından korunmanın ve kurtulmanın yolları gibi birçok konu ele alındı.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşin Güzel Değer’in açılış konuşmasıyla başlayan panele; Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tayyar Şaşmaz moderatör olarak, Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şenel Tot ve Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner konuşmacı olarak katıldı.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SORUNU MADDE BAĞIMLILIĞI

Panel moderatörü Prof. Dr. Şaşmaz “Madde Bağımlılığında Neyi Ne Kadar Biliyoruz?” konulu bir konuşma yaparak uyuşturucu kullanım oranlarını ve ölümlerini istatistiki verilerle açıkladı. Prof. Dr. Şaşmaz, dünyada 2014 yılı içerisinde yaklaşık 247 milyon insanın yılda en az bir defa uyuşturucu kullandığını ifade ederek "29 milyon insan uyuşturucu kullanımından hasta ve bunlardan sadece 6’da biri tedavi oluyor. Uyuşturucu kullanımından ölen her iki insandan biri de 30 yaşın altında" dedi.

Dünyanın en önemli sorunlarından birinin madde bağımlılığı olduğunu ve bu kapsamda Türkiye genelinde de ciddi çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Vali Yardımcısı Yıldızer, gençlerde bireysel ve toplumsal farkındalığın arttırılması ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda daha etkin adımlar atılması gerektiğini belirtti.

“BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN”

Bağımlılık sürecinin 'bir kereden bir şey olmaz' düşüncesiyle başladığının altını çizerek “Nedir Bu Yolun Sonucu Hocam; Madde Bağımlılığının Riskleri ve Tedavisi” başlıklı bir sunum yapan Prof. Dr. Tot ise "Bir kereden çok şey olur, bunu aklınızdan çıkarmayın. Uyuşturucu bağımlılığı ömür boyu süren biyolojik bir hastalıktır, irade işi değildir" dedi. “Madde Bağımlılığı ve Medya” konulu sunumuyla medyanın madde bağımlılığı üzerindeki etkisini ele alan Yrd. Doç. Dr. Çobaner de gençlerin yüzde 59’unun şöhretli insanların davranışlarından etkilendiğini belirterek reklam, dizi ve film içeriklerinde teşvik edici unsurlar olduğuna dikkat çekti.

Etkinlik, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Havare ve Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer tarafından konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA