Cezaevinde umut oldular | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cezaevinde umut oldular


 

Bölgede 46 yıldır kadınlar için pek çok başarılı projeye imza atan İçel Soroptimist Kulübü, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün olurlarıyla, Tarsus Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile imzaladığı protokol çerçevesinde, kadın tutuklu ve hükümlülere yönelik Haziran ayından b

Bununla birlikte, tutuklu ve hükümlü kadınların yanlarında kalan 0-6 yaş grubu çocuklarına yönelik, Tarsus Cezaevi yönetimi ile alınan ortak karar doğrultusunda bir kreş açılmasına karar verildi. Tamamı İçel Soroptimist Kulübü üyelerinin bağışlarıyla kurulan ve geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi açılan kreşe, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce kreş öğretmeni de atandı.

22 KADIN SERTİFİKA ALACAK

İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Sevinç Şanlı, Soroptimistlerin en büyük amacının; kadın ve genç kızların yaşam statülerini bulundukları yerlerde yükseltmek olduğunu söyledi. Bu amaçla tutuklu ve hükümlü kadın ve genç kızlara meslek edindirmek üzere cezaevinde kuaför salonu açtıklarını söyleyen Şanlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce eğitimci ataması yapılan kursta ilk etapta 22 kadının eğitimlerini bitirdiğini ve önümüzdeki günlerde sertifikalarını alacaklarını açıkladı. “Bu arada, bir yandan eğitim çalışmalarına devam edilmekte, bir yandan ise hem kuaförün, hem de kreşin ihtiyaçları, kuaför salonundan karşılanmaktadır” diyen Başkan Şanlı, ayrıca; kadın sağlığı, aile planlaması, kişisel gelişim, medeni hukuk ve kadın hakları, kişisel bakım ve hijyen, diş sağlığı, erken tanı, cinsiyet eşitliği ve öfke kontrolü gibi konularda eğitimler verildiğini söyledi.

OKUDUĞUMUZ HAYAT HİKAYELERİ HEPİMİZE AYNI ŞEYİ SÖYLEMİYOR

Başkan Sevinç Şanlı yaptığı açıklamada, “Okuduğumuz hayat hikayeleri hepimize aynı şeyi söylemiyor, çünkü her kadın ve genç kız kendi yaşam şartlarına, içinde bulundukları durumlara ve deneyimlerine göre farklı mesajlar algılıyor, ama bence hepsinin ortaya koyduğu ortak şey kadının doğasından gelen gücü. Çünkü kadınlar kendi güçlerini fark ettiklerinde nasıl bir zorluk içerisinde olurlarsa olsunlar, yaşadıklarıyla etraflarını güzelleştirme ve iyileştirme gücüne sahiptirler. İşte bunun için eğitim, eğitim, eğitim diyoruz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA