ÇKA SINIFTA KALDI!


 

Kent için hayati önem taşıyan; “Mersin Yatırım ve Tanıtım Stratejisi ve 2017 Eylem Planı” toplantısı Çukurova Kalkınma Ajansı’nın yetersiz organizasyonu nedeniyle düşük katılımla yapıldı!

HEDİYE EROĞLU

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından düzenlenen ‘Mersin Yatırım ve Tanıtım Stratejisi ve 2017 Eylem Planı Toplantısı’ yapıldı. 
Bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile kurum yöneticileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Ancak 120 kişilik katılım için hazırlık yapılan salon dolmadı! Saat 15:00’te başlaması gereken toplantı katılımın düşük kalması ile geç başladı. 
ÇKA yetkililerinin yeterli duyuru ve tanıtım yapmaması nedeniyle salondaki katılım ancak 50 kişiyi bulabildi. 

ÇKA’YA TEPKİ!
Kentin yatırım alanında karşılaşılan sorunların tespiti, somut çözüm önerilerinin geliştirilmesi için hazırlanan ve Kasım ayında yapılan çalıştayına 80 kurumun katıldığı “Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Eylem Planı”nın son şeklinin verildiği dünkü toplantıya katılımın düşük kalması ÇKA’nın eleştirilmesine neden oldu. 
Toplantıya katılan tek ilçe belediye başkanı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan olurken, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin dahi düşük katılım sergilediği gözlendi. Toplantıda en az katılımın ise iş dünyası ve sivli toplum kuruluş temsilcilerinden olduğu gözlendi. 

“İŞBİRLİĞİNE GAYRET EDİYORUZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, ajansın Çukurova’nın gelişmesine yönelik olarak planlar ve stratejiler hazırladığını söyleyerek, kamu, özel kesim ve sivil toplum arasındaki işbirliklerini tesis etmeye gayret gösterdiklerini söyledi. 
Planda temel hedefin ise; bölgenin Ortadoğu’yu da kapsayacak biçimde bir üretim ve çekim merkezi olması olduğunu söyleyen Altınsu, “Bu stratejinin temel amacı yatırımların önündeki sorun alanlarını belirleyerek, bu alanlara yönelik faaliyetleri önceliklendirmektir. Stratejinin, yalnızca ajansın değil, Mersin’deki ilgili tüm kurum ve kuruluşların ortak gündemi, yol haritası olması hedeflenmiştir. Benzer çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlayacak ve mükerrerlikleri önleyecek bir doküman olması beklenmektedir. Doküman hazırlığında kısa, net ve somut faaliyetlere dayalı bir belge oluşturmak temel ilkemiz olmuştur. Genel, jenerik ifadelerden kaçınılmıştır. Eylem planını somut faaliyetlere dayandırabilmek ve hayata geçmesini sağlayabilmek için yereldeki kurumların sorumluluk alanlarındaki faaliyetler hedeflenmiş, mevzuat değişikliği veya büyük ölçekli kamu yatırımları gibi merkezdeki kurumları da ilgilendiren faaliyetlere çok fazla yer verilmemiştir” dedi. 

“MERSİN İÇİN NE YAPMALIYIZ SORUSUNA YANIT ARIYORUZ”
Genel Sekreter Altunsu, bu toplantılarda; “Mersin için ne yapmalıyız” sorusuna yanıt arandığını belirterek, kentte yatırım destek ve tanıtım konusunda yaşanan başlıca sorunların tespiti amacıyla yaklaşık 65 kuruma resmi yazı iletildiğini aktardı. Ortaya çıkan sorunların Kasım 2016’da düzenlenen geniş katılımlı çalıştayla paydaşların bilgisine sunulduğunu aktaran Altınsu, “Ayrıca görüşleri alınmak üzere stratejinin taslak hali 30 Aralık 2016 tarihinde resmi yazı ile bakanlığa gönderilmiştir. Gerçekleştirmekte olduğumuz bu toplantıda ise taslak rapora ilişkin görüş ve öneriler alınacak ve sonrasında strateji belgesi yönetim kurulumuzun onayına sunulacaktır. Uygulama sürecinde yılda en az iki defa yönetim kuruluna stratejilerin uygulanma durumuna ilişkin olarak bilgi arz edilecektir. Ayrıca faaliyetlerin ilerleme durumu yıl sonunda Bakanlığa raporlanacaktır. Mersin mevcut altyapısı, üretim kültürü, lojistik avantajları, doğal ve tarihi güzellikleri ile yatırımcılara çok fazla fırsat sunmaktadır. İlimizin yeniden bir cazibe merkezi olabilmesi için birlikte çalışmanın ve işbirliklerini geliştirerek aynı hedefe doğru yürümenin yeterli olacağı kanaatindeyim” dedi. 

YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında, tüm kesimleri plana hassasiyetle yaklaşmaya ve üzerine düşeni yapmaya çağırdı. “Mersin'in topyekun gelişimi için en hayati sektörlerin başında gelen ulaşım alanında hava, kara ve demiryolu yatırımları eş zamanlı olarak hız kesmeden yürütülüyor” diyen Çakacak, “Mersin'in uzun zamandır faaliyete geçmesini sabırsızlıkla beklediği Çukurova Bölgesel Havalimanı konusunda, hükümetimizin büyük destekleri ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'ın bizzat ilgilenmesiyle tüm ihale süreçleri tamamlanarak yapım aşamasına gelindi. Yapım aşamasının ivedilikle sonuçlanması ve havalimanının ivedilikle Mersin'in ve ülkemizin hizmetine geçirilmesi için süreci yakından takip edeceğiz. 
Karayolları ağının da konforlu ve hızlı hale getirilmesi için başta Mersin-Antalya bölünmüş sahil yolu ve Mersin-Adana Karayolu'nun yanı sıra Silifke, Mut ve Karaman bölünmüş yolu olmak üzere birçok kesimde çalışmalar hızla devam ediyor. Bunun yanında mevcut Mersin-Adana Demiryolu'nu 4 hatta çıkarıp, hızlı tren standartlarına kavuşturacak çalışmalar da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Ülkemizin 2'nci en büyük liman ve serbest bölgesine sahip olan kentimiz, bu yönüyle bir ticaret kenti olma unvanını gururla taşıyor. Ulaşım alanında sürdürülen ve lojistik sektöründe yapılan yatırımların hayata geçmesiyle bu unvanını çok daha ileri noktalara taşıma fırsatı bulacaktır.
Mersin'in ticaret, tarım, turizm, sanayi, lojistik ve spor kenti olduğunu anlatan Çakacak, bu unvanlarına "sağlığı" da eklemek istediklerini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA