Mersin Teknopark ev sahipliğinde “Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Toplantısı” yapıldı. Mersin Teknopark toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Mersin Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Özarslan, Bilim Sanayi Teknoloji il Müdürlüğü Genel Müdürü İlyas Güçlü ve Ergün Bal, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ve Genel Müdür Yardımcısı Nihan Baran, KOSGEB Müdürü Danyal Peker, Mersin Büyükşehir Belediyesi Arge Projeler Müdürü Hilmi Dulkadir, Ticaret İl Müdürlüğü’nden H.Akif Yıldız, Mersin Ticaret Odası’ndan Ayhan Kızıltan, TSE Mersin’den Önder Ögetürk, Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nden Baki Gürsoy, Çağ Üniversitesi’nden Cansu Ünver Erbaş, Mersin Üniversitesi’nden Kasım Ocakoğlu, Esnaf Sanatkarlar Odası’ndan Ahmet Yaman ve Sezgin Akpınar, Toros Üniversitesi’nden Kamuran Öztop, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan Pınar Ünzül ve Berdan Cıvata’dan Celal Güneri katıldı.
“İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRMALIYIZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ülkemizde kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde; Paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayiyi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak, Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan kamu-üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.
Özgür Durmaz kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetleri göstererek işbirliği için model oluşturulmasını sağlamak amacı ile kurulun böyle bir oluşumu Mersin Teknopark’ta ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdi.
KENT DİNAMİKLERİ İLE BULUŞULACAK
Bilgilendirmenin ve konuşmaların ardından toplantı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda Kamu-Sanayi Üniversite İşbirliği; kapsamında firma ziyaretlerine devam edilmesi, arzu eden kurul üyelerinin ziyaretlere katılması, kentte bulunan küçük sanayi sitelerinin, Büyükşehir Belediyesi’nin, Organize Sanayi Bölgeleri’nin, Ticaret ve Sanayi Odalarının, üniversitelerin, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin ziyaret edilmesi, işbirliği imkanlarının görüşülmesi kararlaştırıldı.
Ayrıca, işbirliği kapsamında yapılan firma ziyaretleri neticesinde bölgesel kapasitenin tespiti, sorunların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması ve bu kapsamda Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan bir rapor hazırlanması talebinde bulunulması katılanların oy birliği ile karar verildi. (bülten)