BİR TARAFTA GÜNEŞ ENERJİSİ BİR TARAFTA NÜKLEER ENERJİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR TARAFTA GÜNEŞ ENERJİSİ BİR TARAFTA NÜKLEER ENERJİ!


 

Mersin’de nükleer santral kurulacak Gülnar’ın hemen yanı başında yer alan Mut’a güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak adına Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor.

SONER AYDIN

Geçtiğimiz aylarda Akkuyu’da, MHP ve AKP’li meclis üyelerinin ‘evet’ oyu ile nükleer santral kurulumuna onay çıkan Mersin’de yenilebilir enerji sistemi için adım atıldı.

Mersin’in Mut İlçesi’ne bağlı Pamuklu Mahallesi’ne günümüz enerji santralleri içinde yapım-işletme maliyetleri ve verim açısından kârlı enerji yolu olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuruluyor. Doğaya zararının minimum olması açısından geleceğin enerji üretim sistemi olarak gösterilen Güneş Enerjisi Santralleri, Mersin’de 14 ayrı noktada kuruldu. Yılın 300 günü güneş gören Mersin’de hedef ise Güneş Enerji Santralleri’ni yaygınlaştırmak.

Ancak güneş enerjisinden elektrik üretmeye en müsait olan Mersin’de nükleer santral kurmanın ne kadar akılcı olduğu böylelikle bir kez daha tartışılmaya başlandı. Uzun ömürlü, ucuz ve özellikle çevreci olması nedeniyle birçok Avrupa ülkesi tarafından nükleer santrallerin yerine tercih edilen güneş enerjisi santrali ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan bir teknoloji haline geldi.

“Elektrik için nükleer santral şart değil”

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, Mersin’de güneşten elektrik elde etmek için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek, Akdeniz kenti olan Mersin’de elektriğin büyük bir çoğunluğunun güneş enerjisinden elde edebileceğini dile getirdi. Atar, “Enerjiyi birçok kaynağı kullanarak elde edebilirsiniz. Enerji sorununa çözüm bulmak için illa bir nükleer santral yapmak zorunda değilsiniz. Bizim tercihimiz ekolojik dengeye en az zarar veren insan yaşamına en az zarar veren enerji kaynaklarını ön plana çıkartmaktır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA