İş dünyası şeffaflaşmadan kaçıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İş dünyası şeffaflaşmadan kaçıyor


 

Türkiye’de ki hisse senedi piyasasını ve eksikliklerine değinen Öğr. Gör. Arif Ünver, “Türkiye’nin en büyük ilk bin şirketinin yüzde 88’i halka açık değil. Bunun nedeni ise şirketlerin sermaye piyasası dediğimiz mecraya girerek şeffaflaşmak istememeleridir” dedi.

Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi (KARMER) tarafından “Kurumsal Yönetim, Ekonomi ve Sermaye Piyasaları” konulu bir panel düzenlendi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele; Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yanı sıra çok sayıda akademik personel ile öğrenci katıldı.

Panel, Kariyer Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İlhan Ege’nin moderatörlüğünde 21 Mart Salı günü gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin konuşmacıları; Bahçeşehir Üniversitesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Arif Ünver, Maltepe Üniversitesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Dursun Ali Yaz ve Portföy Yöneticisi Cem Kepenç oldu.

Öğr. Gör. Arif Ünver, 'Sermaye Piyasaları, Reel Ekonomi ve Borsa' başlıklı konuşmasında, Türkiye’de ki hisse senedi piyasasını ve eksikliklerini açıklayarak, “Türkiye’nin en büyük ilk bin şirketinin yüzde 88’i halka açık değil. Bunun nedeni ise şirketlerin sermaye piyasası dediğimiz mecraya girerek şeffaflaşmak istememeleridir. Yani mevcut denetimin daha ileri seviyesinde bir denetime girmek istemiyorlar. Bir diğer sebep ise AR-GE faaliyetlerinin olmamasıdır. Mevcut bankacılık sistemimiz olan ‘Para piyasaları üzerine fonlama modeli’ sermaye piyasaları tarafına kayarsa o fonlamanın vesikası olan hisse senedi piyasası da gelişir” dedi.

Finkafe uygulamasıyla çok ciddi bir sosyal inovasyona imza attıklarının da altını çizen Öğr. Gör. Ünver, “Donanım ve yazılım açısından Türk mühendislerinin ürünü olan finkafe, 20 farklı konu başlığından oluşuyor. Twitter’dan daha geniş imkânlar sunuyor” ifadelerine yer verdi.

'Kurumsal Yönetim ve Muhasebe' konulu konuşmasında kurumsallaşmayı örneklerle anlatarak kurumsal yönetim ve bütçe kavramlarını açıklayan Öğr. Gör. Dursun Ali Yaz, öğrencilere seslenerek “Maalesef okulu bitirince adil olmayan bir hayatla karşılaşacaksınız. Bunun şimdiden farkına varmalı ve kendinizi yormalısınız” dedi.

'Türkiye’de Yanlış Bilinenler ve Türkiye’de Borsanın Gelişimi' konulu konuşmasında kaydi para ve farkındalık kavramları üzerinde duran Cem Kepenç ise “Dünyayı finans şirketleri yönetiyor. Nerede iş yaparsanız yapın, nerede okursanız okuyun finansı bilmek zorundasınız. En basiti, ailenizi geçindirmek için aile bütçesini bilmek zorundasınız. Türev gibi suni yaklaşımlarla değil reel sektörle iç içe kendinizi geliştirerek eğitiminizi sürdürmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verilmesiyle sona verdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA