MEÜ’de sağlık, kültür ve spor onlara emanet


 

Öğrenci sayısı, eğitim birimleri, binaları, sosyal alanlarıyla sürekli büyüyen ve gelişen Mersin Üniversitesi’nde; beslenme, sosyal, sportif ve sağlık hizmetleri Sağlık Kültürve Spor Daire Başkanlığı tarafından sunuluyor.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi’nin aylık yayın organı ‘Mersin Akademi Gündem’ de yer alan bilgilere göre, Mersin Üniversitesi’nin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı; üniversite öğrencilerinin ve çalışanlarının bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı olmalarına katkı sağlıyor. Sağlık, kültür ve spor hizmetlerinin yanı sıra beslenme, konaklama, psikolojik danışma ve rehberlik ile idari hizmetlerin verildiği daire başkanlığında ayrıca il sınav merkezi yöneticiliği hizmetleri de yürütülüyor.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda 5 Ocak 2015 yılından bu yana göreviniyürüten Eyyup Güler “Her geçen gün büyüyen bir üniversitemiz var. Üniversitemizde öğrenci sayımızın artması, fiziksel alanlarda da değişiklikler yapılması ihtiyacını doğuruyor. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle üniversitemizi daha iyi hale getirme gayretindeyiz” dedi. Her üniversite için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın büyük önem taşıdığını vurgulayan Güler “Tüm sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler daire başkanlığımızca organize edildiği için hem akademik ve idari personelimizle hem de öğrencilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde; Engelsiz Yaşam Birimi, Gençlik Merkezi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, Mediko Sosyal Ünitesi, Spor Birliği,öğrenci toplulukları ve yemekhane birimlerimiz bulunuyor” dedi.

MEÜ’DE 69 ÖĞRENCİ TOPLULUĞU VAR

Sanatsal, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif hizmetlerin geliştirilmesini, yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirten Güler yaptıkları hizmetlerden de bahsederek, “3 şube müdürü, 1 yüksekokul sekreteri, 1 araştırmacı ve alt birimlerde görevli çok sayıda personel hizmet veriyor. Gençlik Merkezi’nde öğrenci topluluklarımız için toplantı salonu, bilgisayar odası bulunuyor. Gençlik Merkezi’nde görevli bir şube müdürü ile 4 personel, öğrencilerin sorunlarıyla ve toplulukların etkinlikleriyle ilgileniyor. Merkezde, Öğrenci Konseyi Başkanı ve Yönetim Kurulu için de bir oda yer alıyor. Üniversitemizde, 69 öğrenci topluluğu var. Öğrenci topluluklarının daha aktif olabilmesi amacıyla ihtiyaç duydukları faaliyet alanına uygun özel malzeme, kıyafet, bilgisayar, yazıcı gibi alımı yapıyoruz. Toplulukların gezi, panel, toplantı gibi faaliyetlerinde hem maddi, hem fiziki desteklerde bulunuyoruz. 2016 yılı içinde 69 öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen kültürel, sosyal ve bilimsel 113 etkinliğe katkı sağladık. Başkanlığımıza bağlı otobüslerle üniversite spor takımlarının ve toplulukların şehir içi ve dışı ulaşım ihtiyaçlarını da karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK VERİYORUZ”

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi’nde de, öğrencilerin sorunlarının bire bir dinlendiğine ve psikolojik danışma hizmeti verildiğine dikkat çeken Güler, öğrencilerin öğrenim sürecinde ortaya çıkabilecek olan çeşitli problemlerine yönelik ‘önleyici ve gelişimsel’ çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Mediko Sosyal Ünitesi’nde 3 aile ve iş yeri hekimi, 2 hemşire, 1 laborant, 2 kayıt görevlisi ve 1 ambulans şoförü olmak üzere 9 kişinin görev yaptığını belirten Güler, “Bu ünitede, akademik ve idari personel ile personelin birinci derece yakınlarına ve öğrencilerimizin tümüne sağlık hizmeti veriliyor. Çalışanlar ve öğrenciler sportif faaliyetleri için sağlık raporuna ihtiyaç duyduklarında yine bu üniteye gidiyorlar. Her yıl yapılan şenliklerde olası bir sağlık sorunu yaşanması durumunda müdahale etmek için hazır ambulans bulunduruluyor” diye konuştu.

“MEÜ SPOR HİZMETLERİ BAKIMINDAN ŞANSLI”

Gerek öğrenci gerekse akademik ve idari personel için spor ve fiziksel aktivite olanağı sunması açısından önemli bir işlevi üstlenen spor tesislerinin de daire başkanlığına bağlı hizmet verdiğini ve üniversitenin bu konuda şanslı olduğunu dile getiren Güler: “Çeşitli spor olanakları sunan üniversitemiz spor tesisleri; öğrencilerin ve çalışanların spora ilgi duymalarını ve ilgi duydukları spor dalında çalışmalarını sağlıyor. Çiftlikköy Kampüsü’nde; Stadyum, Vadi Spor Tesisleri, Kapalı Spor Merkezi ve Rektörlük Beden Eğitimi Bölümü Tesisleri olmak üzere 4 ayrı spor kompleksi; Yenişehir Kampüsü’nde ise 1 adet beton zeminli basketbol sahası, 1 adet beton zeminli voleybol ve 1 adet beton zeminli tenis kortu bulunuyor. 5000 seyirci kapasitesi olan stadyum içerisinde, spor aktivitelerinin yanı sıra çeşitli konser, tören, kutlama etkinlikleri de yapılıyor. Kapalı Spor Merkezi içerisinde ise 600 seyirci kapasiteli tribün ve 3 adet voleybol/basketbol sahası yer alıyor” dedi.

“HİZMET ÖNCELİĞİMİZ YEMEKHANE”

Yemekhane hizmetinin kendilerinin göreve geldiğinden bu yana en çok önemsedikleri konulardan biri olduğunu ifade eden Güler,“Eğitim ve öğretimin devam ettiği dönemlerde yemekhanede günde ortalama 5-6 bin kişi, tatil dönemlerinde ise ortalama bin 500 kişi yemek yiyor. Görevli gıda mühendisimizle sürekli kontrollerin yanında periyodik aralıklarla laboratuarlarda gıda tahlilleri yaptırıyoruz. Yakın zamanda yemekhane memnuniyet anketi yaptık. Anket sonuçlarına göre beklentileri karşılamaya çalışacağız” diye konuştu.

MEÜ’nün tüm yerleşkelerinde toplam 29 öğrenci kantin ve kafeteryası ile hizmeti verildiğini kaydeden Güler, bunların 18 tanesinin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından kar amacı güdülmeden işletildiğini belirtti. 2003 yılında Yenişehir Kampüsü’nde hizmete açılan Uygulamalı Kreşi ve Anaokulu’nun da daire başkanlığı bünyesinde olduğunu belirten Güler, “Burada öncelik personelimizin olmak üzere 36-72 aylık çocuklara okul öncesi eğitim veriliyor. 140 öğrencisi kapasitesi olan Uygulamalı Kreş ve Anaokulu’nda 1 müdür, 6 öğretmen, 6 yardımcı öğretmen, 1 hemşire, 1 Bilgisayar İşletmeni, 1 aşçı, 1 aşçı yardımcısı ve 2 hizmetli görev yapıyor” şeklinde konuştu.

Daire başkanlığı bünyesinde hizmet veren bir diğer birimin 2014 yılında dağ evi konseptinde inşa edilen Konukevi olduğundan da söz eden Güler; Konukevi’nin toplam 12 odasıyla, misafirlerin her türlü konforunun düşünüldüğüne ve çevre düzenlenmesi yapılırken doğal dokunun korunduğuna dikkat çekti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA