MHP ve AKP’de ‘oy’ kavgası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP ve AKP’de ‘oy’ kavgası!


 

Mersin’de MHP-AKP ittifakının çökmesinin ardından ilçe başkanları arasında tartışma başladı. Referandumda yüzde 35 ‘Evet’ yüzde ‘65’ ‘Hayır’ çıkan Tarsus’ta AKP’li İlçe başkanı MHP’lilerden destek almadıklarını söylerken, MHP’li İlçe Başkanı ise “MHP’nin desteği olmasaydı hüsran olurlardı” diye yanı

SONER AYDIN

Mersin’de 16 Nisan referandumunda ortaya çıkan çarpıcı sonuçların üzerine AKP ve MHP’liler arasında ‘oy’ kavgası başladı. Özellikle MHP’nin kalesi olarak bilinen ve MHP-AKP oylarının yüzde 60 olduğu Tarsus’ta yüzde 65 ‘Hayır’ oyu çıkmasının ardından her iki partinin ilçe başkanlarından kalan yüzde 35 ‘evet’ oyu için tartışma başladı. Dün AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün sosyal medya hesabından yaptığı öne sürülen “Özellikle bize meydanlarda destek veriyoruz diyenlerinin sözünü sadece lafta kaldığını gördük. AKP olarak bu günkü aldığımız oy AKP’ye aittir” açıklamasını sert bir dille eleştiren MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, “AKP İlçe başkanının Tarsus’ta alınan oyların sadece kendilerine ait olduğunu iddia etmesinin sayısal zeka sorunu ile birlikte komiklikten ve kendini bir yerlere başarılı göstermek çabaların başka bir anlamı yoktur” dedi.

MHP’Lİ İLÇE BAŞKANI: “SONUÇ HAYIRLI OLSUN”

“MHP’nin desteği olmasaydı hüsran olurlardı” diyen MHP Tarsus İlçe Başkanı Bodur, “Kimse kerameti kendinden bilmesin. Referandum sonucunda, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın desteklerinden dolayı MHP ye teşekkür ettiği halde ilçe başkanının böyle açıklama yapmasının cahillikten başka bir şey olduğunu düşünüyorum. Talihsiz açıklamayı şiddetle kınıyorum, “16 Nisan tarihinde yapılan Halk oylaması sonucu çıkan iradenin milletimize Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletvekilimiz Belediye Başkanımız ve teşkilatlarımız ile birlikte Tarsus’un bir ucundan diğer ucuna Referandum bilgilendirme programları düzenlenmiştir. Ancak AKP İlçe başkanının Tarsus’ta Alınan oyların Sadece Kendilerine ait olduğunu iddia etmesinin sayısal zeka sorunu ile birlikte komiklikten ve kendini bir yerlere başarılı göstermek çabaların başka bir anlamı yoktur” dedi.

BOZYAZI’DA AKP, MHP’Yİ SUÇLADI

Mersin’de MHP’li bir diğer belediye olan, AKP’nin 1 Kasım seçimlerde oyunu arttırdığı yüzde 55 ‘Hayır’ çıkan Bozyazı’da da AKP’liler MHP’den kendilerine destek gelmediğini öne sürdü. AKP Bozyazı İlçe Başkanı Celalettin Muz yaptığı açıklamada, “Bozyazı’da beraber seçime girdiğimiz siyasi partiden bize destek gelmedi. Bozyazı’da yüzde 44.1 oranında ‘Evet’ oyu çıktı. AK Parti’nin1 Kasım seçimlerinde almış olduğu oy oranı yüzde 42.8 di. Yani Evet oyları AK Partili seçmenler ait” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA