“Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız!”


 

CHP’nin düzenlemiş olduğu alternatif 19 Mayıs kutlamasında konuşan CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu, “Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız. Ülkeyi karanlığa götürmeye çalışanlara karşı hep birlikte direneceğiz” diye konuştu.

SONER AYDIN

CHP Mersin İl Örgütü ve çok sayıda STK, Mersin Valiliğinin düzenlemiş olduğunu 19 Mayıs kutlamasına alternatif kutlama düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ve Hüseyin Çamak’ın yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaş katıldı. Kutlama CHP, ÇYDD, ADD, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, Eğitim-İş’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Mersin İl Başkan Vekili Ayten Arslan, 19 Mayıs’ın önemine vurgu yaparak, bağımsızlığa ve özgürlüğe koşulan ilk gün olduğunu söyledi. Atatürk’ün  “19 Mayıs için benim de Türk Ulusu’nun da doğum günüdür” sözlerini anımsatan Arslan, “Yüce Atatürk, doğum gününü soranlara 19 Mayıs benim doğum günümdür, diyerek bugünün anlam ve önemini vurgulamıştır. 19 Mayıs’ın yasayla bayram ilan edilmesi, gençlere hediye edilmesi bugünün anlam ve önemini ortaya çıkarmaktadır. 19 Mayıs bir toplumun esaret altında tutulmasını, Türk  ulus olmaya yönelik yazgısını değiştirmesini, çağdaş uygar bir topluma dönüşmesini kısacası tamamen bağımsızlığa kavuşmasının başlangıcıdır. Bu sebeplerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs için benim de Türk Ulusu’nun da doğum günü demiştir. Bunun için 19 Mayıs Türk Devleti’nin yeni hayata adımı olarak görmeliyiz. 19 Mayıs Cumhuriyet’e giden yollarda ki taşların döşenmesi anlamındadır. Bağımsızlığa, özgürlüğe koşmamızın ilk günüdür” dedi.

“ÜLKEYE SAHİP ÇIKAN GENÇLER OLACAKTIR”

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ise, yöneticilerin ülkeyi Ortadoğu ülkesi yapmak istediğini savundu. Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençlere emanet ettiğini dile getiren Kuyucuoğlu, “Sevgili Atatürk’ümüz bu Cumhuriyet’i gençlere emanet etmiştir. Çünkü gençler bu ülkenin geleceğidir. Atatürk ne demiştir: Yöneticiler gaflet ve delalet içerisinde olabilir. Ama ülkemize sahip çıkan gençlerimiz olacaktır. Bugün gençlerimiz ülkemize sahip çıkacaktır. Ülkeyi yönetenler, ülkeyi Ortadoğu ülkesi yapmak istemektedir. Biz gençlerimiz, aydın ve demokrat insanlarımız ile Cumhuriyet’e ve bayramlarımıza sahip çıkmaya kararlıyız. Bugün geldiğimiz noktada ülkeyi yöneten gerek komşularımızla, gerekse de diğerler ülkelerle sorunlar yaşarak ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini terk ederek, tarafçı bir anlayışla ülkeyi tehlikeli bir noktaya getirmişlerdir. Bu ülkenin demokrasisine, Cumhuriyet’ine sahip çıkacak gençlerimiz var. Ülkeyi karanlığa götürmeye çalışanlara karşı hep birlikte direneceğiz. Ve hep birlikte aydınlığa çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Kutlama programı CHP’lilerin gençlere Nutuk dağıtması ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA