Kayıp-kaçak için vatandaş ne ödedi?


 

CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, elektrikte kayıp kaçak, dağıtım ve altyapı sorunlarına ilişkin olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, vatandaşın cebinden çıkan parayı sordu.

TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, elektrikte kayıp kaçak sorununun, elektrik dağıtım ihalesini kazanan şirketlerin yatırımlarıyla önlenmesi gerektiğine işaret eden CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu, ancak 17 Haziran 2016’da çıkarılan bir kanunla, bu bedelin de vatandaşın sırtına yüklendiğini belirtti. Elektrik dağıtımı özelleştirildiğinden beri kesintilerin arttığına ve vatandaşa yansıyan fatura bedellerinin de yükseldiğine dikkat çeken Kuyucuoğlu, “Kayıp-Kaçak bedeli için vatandaşın cebinden şirketlerin kasasına aktarılan miktar ne kadardır?” diye sordu.

“KAYIP-KAÇAK BEDELİ, KANUNLA VATANDAŞIN SIRTINA YÜKLENDİ”

Yakın zamana dek TEDAŞ bünyesinde yürütülen elektrik dağıtım işinin, 21 bölgesel elektrik dağıtım şirketine bölünerek özelleştirildiğini de hatırlatan Kuyucuoğlu, özelleştirmelerden beklenen gelir elde edilemediği gibi, özelleştirme sonrasında şirketlerin vermiş olduğu hizmet kalitesinin de düştüğünü ifade etti. CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu, “Birçok ilimizde elektrik kesintileri yaşandığı gibi, kayıp ve kaçak oranlarında da değişen bir durum gözlenmemiştir. Kayıp kaçağı; ihaleyi kazanan şirketlerin önlemesi için gereken yatırımları ve çalışmaları yapmaları beklenirken, çıkarılan kanunla bu bedel de vatandaşın sırtına yüklenmiştir” ifadelerini kullandı.

İŞTE YANIT BEKLEYEN SORULAR

CHP Milletvekili Kuyucuoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Özelleştirme sonrası elektrik dağıtımında yaşanan sorunların nedenleri nelerdir? Özelleştirme sonrası ihaleyi kazanan şirketler dağıtımın kalitesini artırmak için ne kadar yatırım yapmışlardır. Özelleştirme öncesi ve sonrası kayıp-kaçak oranlarını açıklar mısınız? Kayıp-kaçak bedellerinin vatandaştan tahsil edilmesine yönelik olarak hazırlanan kanunun, 17 Haziran 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinden sonra, vatandaşın cebinden şirketlerin kasasına aktarılan miktar ne kadardır? Özelleştirmelere gerekçe olarak sunulan ‘rekabet ortamında çevreyle uyumlu, ucuz, sürekli ve kaliteli elektrik enerjisinin tüketicilerin kullanımına sunulması’ amacına ulaşıldığını düşünüyor musunuz? Mesken abonelerinin, sanayi abonelerinin ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik faturalarının tüketicilere çok daha yüksek yansımasının nedenlerini nasıl açıklıyorsunuz?”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA