Birlik bünyesinde faaliyet gösteren firmaların tasarım kapasitelerinin arttırılması ve yarattıkları katma değeri arttırmak amacıyla düzenlenen yarışma, başta bölgede kurulu üniversiteler olmak üzere Türkiye genelindeki öğrencilerin yaratıcılıklarını desteklemeye ve sektöre kazandırmaya da katkı sağlıyor.
BAŞVURU REKORU
Türkiye’deki tekstil tasarım ve tekstil mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere açık olan yarışma kapsamında 83 başvuru alınmış ve seçici kurul jüri değerlendirme toplantısı Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreterliği binasında yapıldı.
Yarışma ile her geçen gün daha fazla gence ulaştıklarını ve hem bölgenin hem de ülkenin tasarım çehresini değiştirmek için aralıksız çalıştıklarını belirten ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, oldukça mutlu olduklarını ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ettiğini belirti.
İlk 10 finalistin isimleri; Fatma Süleymanoğlu, Hande Yener, Melis Kabail, Nesrin Nur Sarıköse, Nilay Bıldırcın, Pelin Aykar, Sena Azimli, Süreyya Süleymanoğlu, Şengül Akçam ve Yasemin Öztoprak olarak Seçici Kurul Jüri Üyeleri tarafından belirlendi.
DERECEYE GİREN KUMAŞLAR DOKUNUYOR
Temmuz ayında LCW Kurumsal Akademi işbirliği ile bu sene ikinci kere ve ATHİB Finalistlerine özel düzenlenecek olan Trend Takibi ve Analizi Eğitimi alacak olan finalistler akabinde Türkiye’nin en önemli dokuma kumaş üreticileri olan üretici firmalarda üretimlerine başlayacaklar. Üretici Sponsor Firmalar olan Arseteks, Bossa, Boyteks, BTD Tekstil, Kıvanç Tekstil, Kimteks, Kipaş, Oğuz Tekstil ve Şirikçioğlu Mensucat’ta hem üretim hem dokuma stajlarını yapacak olan finalistler Ekim ayının başında Adana’da gerçekleştirilecek olan Final Gecesi’ne kadar hazırlıklarını firmalardaki mentörleri ile tamamlayacaklar.
FİNALİSTLERE NUMUNE DOKUMA TEZGAHI HEDİYE EDİLİYOR
Yarışma ödülleri kapsamında finale kalan on öğrencinin tümü numune dokuma tezgahı, LCW Kurumsal Akademi eğitimi ve Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’nı ziyaret etme hakkını kazandı. Ekim ayından düzenlenecek olan Final Gecesi’nde dereceye giren ilk 3 finalist para ödülü ile ödüllendirilecek ve birinci olan finalist Ekonomi Bakanlığı desteği ile 2 yıl yurtdışı eğitim hakkı kazanacak.
Üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen bu yarışmanın hem bölgeye hem de Türkiye’ye kattığı katma değerlerin öneminden söz eden Kıvanç, ATHİB’in üzerine düşeni yaptığını belirtti. İnsan kaynaklarına yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğuna dikkat çeken ATHİB Başkanı, halihazırda yurtdışı eğitimlerini tamamlayan 2 ATHİB finalistinin Türkiye’ye döndüğünü ve ATHİB bünyesinde danışmanlık yapmak üzere kendileri ile irtibata geçtiklerini belirtti. (bülten)