SONER AYDIN
Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri dün öğle saatlerinde yanlarındaki çok sayıda zabıta ve polisle birlikte Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ne (METŞİ) geldi. MEŞOT işletmecilerine ellerindeki mahkeme kararını gösteren Büyükşehir yetkilileri otogarın kapı giriş ve çıkışları ile otoparkının işletmesinin Büyükşehir’e devredilmesi gerektiğini söyledi. Duruma tepki gösteren MEŞOT işletmecisi Halit Şimşek ise ellerindeki Ulaştırma Bakanlığından alınmış belgeyi göstererek otogarın kapı giriş ve çıkışlarından kendilerinin sorumlu olduğunu belirtti.
“ELİMİZDE BAKANLIK BELGESİ VAR”
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Genel Müdür Yardımcısı Sibel Güllü, otogarın giriş-çıkış kapısının işletilmesi için ellerinde Ulaştırma Bakanlığından alınmış T1 belgesi olduğunu söyledi. Güllü Otogarın giriş-çıkış kapısının daha önce Büyükşehir’e bağlı İmar İnşaat tarafından işletildiğini ancak Ulaştırma Bakanlığı’nın İmar İnşaat’ın T1 belgesi olmamasından dolayı kendilerine uyarıda bulunduğunu ve uyarının üzerine giriş-çıkış kapısının tekrar kendileri tarafından işletildiğini kaydetti. Ellerinde hem Bakanlık hem de mahkeme kararı olduğunu söyleyen Güllü, “Mahkeme İmar İnşaat’ın açtığı davayı ret etti. Ancak Büyükşehir Belediyesi hem mahkeme kararı hem de Bakanlıktan aldığımız belgeye rağmen 70-80 zabıta ile kapımıza dayandı. Ortada bizim lehimize mahkeme kararı var eğer Belediye’nin elinde bir belge yada mahkeme kararı varsa getirsinler biz çıkalım ama ellerinde ne belge var ne de mahkeme kararı. Tamamen hukuksuz bir şekilde hareket ediyorlar” ifadelerini kullandı. MEŞTİ işletmecisi Halit Şimşek de gazetemize yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıldır mağdur olduklarını yaşanan sıkıntılar nedeniyle zarara girdiklerini dile getirdi.
“MAHKEME KARARINI UYGULUYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi'nin avukatlarından Salih Ateş ise, yaptığı açıklamada, 184 bin metrekare alanın kullanımına ilişkin, otogarı işleten firmanın açtığı davanın mahkemece reddedildiğinden dolayı belediyenin söz konusu alanları kullanmak için harekete geçtiğini söyledi. Amaçlarının, alınan karar doğrultusunda otogara giriş ve çıkışlar ile otopark kullanımını sağlamak olduğunu belirten Ateş, yasal haklarını kullandıklarını belirtti. 28 Şubat 2015 yılında sancılı bir süreç sonunda hizmete açılan MEŞOT’ta, bazı seyahat firmalarını kira bedellerini yüksek buldukları için alternatif olması için seyyar bir otogar kurmuş, sonrasında ise bazı firmalar yolcuları otogar çevresindeki benzin istasyonlarından almaya başlamıştı.